VVD Zwolle wil zwembad in Stadshagen

Zwolle –  In oktober heeft de gemeenteraad van Zwolle besloten om het nieuwe hoofdzwembad aan te leggen op locatie de Vrolijkheid en daarnaast het zwembad op de Campus Winsdesheim te benutten als satellietbad. De VVD heeft in die discussie steeds gepleit voor een zwembad in Stadshagen. Dit vanwege de spreiding over de stad, de ontwikkeling en samenstelling van de wijk, maar ook om te voorkomen dat onze inwoners naar Kampen of Wezep uit moeten wijken voor goed en bereikbaar zwemwater.

Een paar maanden nadat de raad in oktober in meerderheid had besloten te kiezen voor de locaties Vrolijkheid en de Campus kwam het bericht dat er mogelijk een initiatiefnemer is die in Stadshagen een zwembad wil bouwen. Over dit initiatief en wat het college daarmee wil, heeft de VVD niets vernomen. Wel constateert de VVD inmiddels dat veel inwoners van Stadshagen er in tussentijd voor gekozen hebben om in Kampen te gaan zwemmen. Dat baart de fractie zorgen. De VVD zal maandag het college daarom vragen om te onderzoeken of het mogelijk is gebruik te maken van het particuliere initiatief en dit te onderzoeken. Daarbij wil de VVD dat het college inzichtelijk maakt of het mogelijk is om een zwembad aan te leggen in Stadshagen. Daaraan zou wat de VVD betreft zo mogelijk ook het recreatief zwemmen kunnen worden toegevoegd.

De VVD wil ook weten in hoeverre dit de mogelijkheid biedt om het zwembad op de locatie de Vrolijkheid te optimaliseren. De VVD wil het college vragen om dit onderzoek binnen twee maanden af te ronden zodat de raad mogelijk de kaders die in oktober zijn afgegeven kan heroverwegen. Die termijn maakt het ook omgelijk in het kader van de perspectiefnota richtinggevende uitspraken te doen over de financiële middelen die daarvoor nodig zijn.

Wat de aanbesteding betreft wil het college een splitsing aanbrengen tussen bouw en exploitatie. Aan een dergelijke splitsing kleven forse risico’s en dat zou dus zeer onverstandig zijn, aldus de VVD. De kans bestaat dat er een zwembad wordt gebouwd zonder dat er een exploitant gebruik van wil maken. “We bouwen dan voor een leeg en ongebruikt bad”. Dat is voor de VVD onbespreekbaar. “Het is in onze ogen veel verstandiger om de partij die het zwembad gaat exploiteren ook de gelegenheid te geven het te (laten)  bouwen. De exploitant moet de mogelijkheid hebben om (een) zo aantrekkelijk mogelijk zwembad(en) aan te leggen die ook in de toekomst door velen bezocht zullen worden. Van de lessen van het Hanzebad moeten we leren. We moeten voorkomen dat een exploitant met een zwembad komt te zitten dat niet goed gebouwd is en waarvan die rekening bij de gemeente komt te liggen”. De VVD zal daarom a.s. maandag in het debat pleiten voor bouw en exploitatie  in een hand. “Dit garandeert de meeste continuïteit en zekerheden voor de toekomst”. 

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Als dit maar weer niet ten koste gaat van het Aa-Bad stelletje projectontwikkelaar kontkussers.
  Lekker een bad in stadshagen bouwen voor de import en het drukbezochte en veelgebruikte Aa-bad slopen.
  Kunnen op de plek van het Aa-bad mooi dure appartementen gebouwd worden vanaf 350.000 euri voor westerlingen die lekker de door hun zelf verziekte Randstad willen verlaten.
  De VVD en de rest van het college B&W is er allang niet meer voor de inwoners van Zwolle maar alleen ter meerdere glorie van zichzelf. >:(


  ⚠️ Meld

 2. Waarom een zwembad aan de vrolijkheid? Moeten de kinderen dan telkens over de veel bredere en drukkere centuurbaan? Bouw een zwembad in de wijk waar kinderen wonen !!!! Scheelt ook weer in het vervoer ernaar toe.


  ⚠️ Meld

 3. Zwembad
  @stadshagen, waarom in Stadshagen een Zwembad en waarom niet in Zwolle Zuid een nieuw bad,

  De Politiek had de keus tussen meerdere locatie’s waaronder een in Stadshagen, (de Tippe), maar de meerderheid van de raad heeft gekozen voor de vrolijkheid en een ander bad bij het windesheim. Echter er is ook nog een mogelijkheid voor een extra bad gelegenheid in Stadhagen.

  Echter is het niet beter, gezien het feit dat Kampen ook een ander bad nodig heeft, waarom dit bad dan niet aan de kant van Zwolle projecteren waardoor het ook voor Stadshagen bereikbaar is.

  Dus niet alleen een bad in Stadshagen dat is een belediging voor de rest van de stad. Een zwembad op de Vrolijkheid is ook niet logisch t.o.v. de rest van de stad 🙁 😮 😛


  ⚠️ Meld

 4. ze doen niks anders dan verkeerde keuze maken deze gemeente en net zoals zwolleder zegt elk stukje grond dat vrijkomt dicht bij het centrum volbouwen met dure woningen .De moeders straks allemaal een eind rijden met de kinderen om in het zwembad te komen.Ze leren het ook niet die hufters in de raad.  ⚠️ Meld

 5. Ik woon helemaal aan de rand van Zwolle-Zuid. Dat wordt straks een flink eind fietsen(!) naar de Vrolijkheid of Stadshagen. Zal het zwembad van Deventer niet dichterbij zijn voor mij…? ;D Nou ja, als het station in Zuid ooit wordt gebouwd dan kan ik met de trein naar Zwolle-Noord… Fijn dat bepaalde voorzieningen worden opgeheven in een wijk met 35 à 40.000 inwoners…?


  ⚠️ Meld

 6. ik vind het gewoon belachelijk. het oude stilobad is in de jaren tegen de vlakte gegaan voor dure woningbouw. een mooi centraal gelegen stek, voor iedereen toegangkelijk. op de zomerdag het openluchtbad in een aanpalende wijk en nu moet er ineens een zwembad worden gerealiseerd in stadshagen. waar komt deze tendens van zwembaden bouwen toch vandaan? het moet zerker weer zo’n tropisch geval worden waar de zich vervelende jeugd zich gaat vermaken en de echte zwemmer moet uitwijken naar het aa-bad.


  ⚠️ Meld

 7. De vrolijkheid prima idee ligt hier lekker om de hoek.
  Nee hoor alle gekheid op een stokje. Plaats in de wijken gewoon een wedstrijdbad en bij de vrolijkheid een subtropisch zwembad voor de vervelende jeugd. Tegen de tijd dat ze bij het bad aankomen zijn ze al zo moe van het fietsen dat ze geen puf meer hebben om te etteren.


  ⚠️ Meld

 8. zwembaden
  de gemeente zit er wat betreft de bouw van steeds naast de bouw van het Hanzebad is een ramp, bezuinigt op materiaal en dus een slecht bad waar regelmatig de gaten in vallen en nu een bad op de vrolijkheid waar bijna niemand in de buurt woont en bij een drukke ader van wagen rond zwolle, het Aabad moet verdwijnen en daar is geen vervanging voor, het bad bij Windesheim is niet toegankelijk voor vrijzwemmen dus alles moet naar Berkum, de gemeente wil de zwolse zwemmers ook uit de stad jagen naar Kampen Genemuiden Wapenveld Hattum enz. ga zo door gemeente de raad zit er voor de bewoners van Zwolle maar dat blijkt hier niet uit ik hoop dat de raadsleden wakker worden en de problemen rond de zwembaden eens opnieuw gaan bekijken maar dan met een bril op voor de bewoners van de gemeente Zwolle


  ⚠️ Meld

 9. Zwolle verpauperd door toedoen van opzettelijk afbraakbeleid van de gemeente.
  Wie is ermee gebaat?: juist ja diezelfde gemeenteraad die uitgebreid wordt geféteerd en gedineerd door de projectontwikkelaars.
  Ik zeg het nogmaals, Zwolle het Napels aan de IJssel. >:(


  ⚠️ Meld

 10. Moet inderdaad ook een zeker een zwembad in S’hagen komen. Maar iedereen praat of hij maar op en plek kan komen, maar waarom niet in Stadshagen, de vrolijkheid, én in zuid…?


  ⚠️ Meld

 11. hallo een zwembad in stadshagen en een zwembad in zwolle-zuid dat is een goed plan.
  maar een zwembad op de vrijkheid daar wordt ik niet vrolijk van wie woont daar op de vrolijkheid alleen landstede heeft er belang bij denk.


  ⚠️ Meld

Reageer