Extinction Rebellion Zwolle neemt klimaatduik

Extinction Rebellion Zwolle neemt klimaatduik

Zwolle – Leden van Extinction Rebellion Zwolle en Christian Climate Action zijn maandag om twaalf uur de gracht in gesprongen. Daarmee willen ze laten zien dat het water de Zwollenaren aan de lippen komt te staan als niet snel grote stappen maken tegen klimaatverandering.

Ook in ander plaatsen in Nederland werd actiegevoerd. Datum en tijdstip 12.00 uur zijn niet toevallig gekozen. Op dat moment gaat het luchtalarm in heel Nederland af, om ons voor te bereiden op crisissituaties. “Een alarm dat afgaat voor problemen die misschien zullen komen, terwijl overheden en grote internationale bedrijven veel te weinig doen aan de crisis waar we nú al in zitten: de klimaatcrisis,” stelt Extinction Rebellion.

Extinction Rebellion vindt dat de Nederlandse overheid zit te lanterfanten en meer actie moet ondernemen om de klimaatdoelstellingen te halen. “De klimaatcrisis wacht niet op het moment dat wereldleiders uitonderhandeld zijn. De overstroming in Limburg deze zomer laat duidelijk zien dat het water ons letterlijk tot de lippen komt. Ook in Zwolle kan het water 4,5 meter stijgen.”

“De klimaatcrisis wacht niet tot de coronapandemie is uitgeraasd. Dus blijven we in actie komen, maar uiteraard houden we ons aan alle richtlijnen van het RIVM en hebben we zoveel mogelijk, ook buiten, mondkapjes gedragen,” aldus Extinction Rebellion.

Foto's 4
Extinction Rebellion Zwolle neemt klimaatduik
Extinction Rebellion Zwolle neemt klimaatduik
Extinction Rebellion Zwolle neemt klimaatduik
Artikel delen:
Reactie 1
  1. Duidelijk verhaal. Vroeger kon je nog schaatsen op de grachten van Swolla op je Friese doorlopers, tegenwoordig kun je er heerlijk zwemmen in januari. De nieuwsjaarsduik is goed voorbeeld van een prachtige nieuwe Nederlandse traditie. Die ouwe tradities zijn zooooooooooo 1980. Modern en nieuw is veel beter!!!!


    ⚠️ Meld

Reageer