Hans Peter Minderhoud zeer succesvol in Zwolle

Zwolle – Hans Peter Minderhoud (Harskamp) heeft in Zwolle tijdens Zwolle International maar liefst vier maal weten te winnen. Met Exquis Escapado won hij zowel de Grand Prix als de Kür op muziek, terwijl hij daarnaast met de KWPN goedgekeurde hengst I.P.S. Tango twee zeges boekte. Eerst in de Prix St. Georges en daarna in de Kür op Intermédiaire I niveau.


Hans Peter Minderhoud in actie…

Zwolle International, dat van 8 tot en met 18 januari gehouden wordt in de Zwolse IJsselhallen, stond tot en met zondag 11 januari in het teken van de dressuur en gaat nu verder met springwedstrijden. In de Grand Prix ondervond Minderhoud de meeste concurrentie van de als een komeet stijgende Sander Marijnissen (Wijdewormer) met Moedwill, die vorige week aan het A-kader werd toegevoegd. Marlies van Baalen (Brakel) legde met BMC Kigali beslag op het brons, terwijl Aat van Essen (Heerde) met Premier vierde werd, ondanks het feit dat vier juryleden hem als derde en eentje zelfs als winnaar had gezien. In de Kür op muziek zette Minderhoud Van Baalen op een behoorlijke achterstand en diende Marijnissen genoegen te nemen met de derde plek. Van Essen viel in deze wedstrijd ver terug en werd zevende. In de Lichte Tour gingen beide zeges naar Minderhoud met I.P.S Tango, terwijl Edward Gal (Harskamp) beide malen tweede werd met de van Krack C afstammende Stradivarius.

Bij de Young Riders ging beide malen de zege naar Lotje Schoots (Abcoude) met Torricelli, terwijl Angela Krooswijk (Prinsenbeek) (eveneens vorige week toegevoegd aan het A-kader) samen met BMC Roman Nature in beide wedstrijden voor de junioren een maatje te groot was voor de concurrentie.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. 5 x
  Het dressuurweekend van Zwolle International is afgerond. Hans Peter Minderhoud schreef zondagmiddag de Prix St. Georges op zijn naam met Freebird Ucelli (v. Olivi) met een score van 72,37 %. Hij heeft nu maar liefst vijf keer weten te winnen tijdens Zwolle International 2009. Edward Gal werd tweede met IPS United (70,26%).

  Het afgelopen weekend is voor Hans Peter zeer succesvol geweest, maar ook partner Edward Gal heeft zich niet verveeld tijdens Zwolle International.

  Zondagmiddagal zette Edward het publiek naar zijn hand. Zoals het publiek voorafgaand voorspelde, won hij vanmiddag al de nationale Grand Prix van Zwolle International. Edward scoorde 72.62 % met bewegingswonder Moorland??s Totilas (v. Gribaldi). Alleen kleine haperingen in de overgangen van en naar piaffe en twee ongewenste wissels in de uitgestrekte galop leidden tot aftrek. Tweede werd Marlies van Baalen met de KWPN-hengst BMC Kigali (v. Wolfgang).

  Edward Gal was zondag ook al in de hoofdpiste te vinden met de sjieke merrie Sisther de Jeu (v. Gribaldi). Ze reden samen een prachtige K?r die enthousiast werd ontvangen door de toeschouwers. Ook was de rit in Zwolle voor Sisther de Jeu een leerkans. In samenwerking met het publiek leerde Edward haar rustig wennen aan het ‘gevaarlijke’ applaus. Sisther de Jeu en Edward stapten uiteindelijk onder daverend applaus ontspannen de piste uit.

  Andere rubrieken zijn zondag gewonnen door onder andere Jaron Verhey die, met de zwarte hengst S.H. ’s S.V.P. (v. Future), de Z2 K?r op zijn naam schreef. Kirsten Beckers eindigde bovenaan in het ZZ-licht met Broere Ufo (65.43%) en Kim Thijssen won met Gameboy (v. gribaldi) het ZZ-zwaar (65.16%).

  Maandag hervat het programma van Zwolle International met de Zwolse Handelsdagen. Twee dagen lang kunnen ruiters hun paarden uitbrengen in diverse oefenparcoursen. De dagen zijn bijzonder interessant voor handelaren aangezien op één locatie getalenteerde springpaarden gepresenteerd worden aan de handelaar en zijn of haar klanten.

  Zwolle International  ⚠️ Meld

Reageer