Donatie Thales voor kinderopvanghuis in Bolivia

Zwolle – De Stichting Esperanza Bolivia, opgericht door twee Windesheimstudenten, ontvangt een donatie van € 5000,- van Thales Nederland B.V. Het geld wordt gebruikt om een kinderopvanghuis in Bolivia te bouwen. Thales, partner van Windesheim op het gebied van EVC, won in november vorig jaar het Gouden Ervaringscertificaat. Hieraan was een prijs van € 10.000,- verbonden. Thales doneert de helft van dat bedrag aan de Stichting Esperanza Bolivia. 

De stichting is opgericht door Eefje van Meurs en Elske van de Glind, beiden student van de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan Windesheim. De ervaring die zij opdeden tijdens hun stage in een weeshuis in Bolivia heeft hen gemotiveerd tot het oprichten van de stichting. Doel is hetoprichten en in stand houden van een kinderopvanghuis in Uypaca, een dorpje vlakbij La Paz, zodat Boliviaanse kinderen een goed tehuis, goede scholing en een goede toekomst krijgen. De donatie van Thales komt daarbij zeer goed van pas.

Thales en Windesheim hebben in 2008 een grootschalig EVC-project uitgevoerd. EVC staat voor Erkennen Verworven Competenties. Honderd Thalesmedewerkers deden mee en brachten hun competenties in kaart. Hiervan is al een flink aantal met een hbo-opleiding op maat gestart. De samenwerking was goed voor het Gouden Ervaringscertificaat.

Artikel delen:

Reageer