Buitenkant - Foto: Wouter Steenbergen
Buitenkant
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Guur met felle buien en wind

Zwolle – Woensdagochtend is het guur weer in Zwolle. Wie een stap buiten de deur zet, wil waarschijnlijk meteen weer naar binnen. Felle buien arriveren al vroeg boven de stad. Regen en hagel kan eruit komen.

Ook staat er een koude westen– tot noordwestenwind die met kracht 4 tot 5 door de stad blaast. Windstoten tot ongeveer 65 kilometer per uur worden berekend voor de regio Zwolle. De temperatuur ‘s morgens rond acht uur is 4 graden, maar door die krachtige wind lijkt het alsof het vriest. Tijdens een bui dipt het kwik nog een paar graden extra. Deze buiigheid houdt aan tot ongeveer het middaguur, daarna gaan de scherpe kantjes eraf.

In de middag zijn de felle buien voorbij, maar het kan af en toe nog nadruppelen. Tussen de wolken die over de stad racen vallen gaten, zodat de zon soms fel doorbreekt. De wind gaat ‘s middags geleidelijk iets minder fanatiek tekeer. Toch blijft er tot het begin van de avond nog een kracht 4 staan vanuit het noordwesten. En koud blijft de wind ook. Later in de avond en in de nacht naar donderdag wordt het een stuk rustiger. Er komen opklaringen aan.

Donderdag kan het weer in Zwolle alleen maar beter worden. En dat gebeurt ook. Flink wat zon staat op het programma. Zacht wordt het echter niet. Afhankelijk van de hoeveelheid opklaringen daalt de temperatuur ‘s morgens vroeg tot een paar graden boven het vriespunt. Bij een heldere ochtend is er kans op lichte vorst aan de grond. Het scheelt voor het gevoel dat de wind zwak is. Hij draait naar het westen tot zuidwesten. In de middag is het ongeveer 6 graden.

Vrijdag staat lichte wisselvalligheid op het programma. De kans op de eerder aangekondigde (natte) sneeuw is kleiner geworden.

Het weekend wordt vermoedelijk kletsnat en onstuimig. Bar weer is op komst, met een beetje mazzel vooral zaterdagavond en in de nacht naar zondag. Mogelijk krijgt Zwolle dan nogmaals een bak wind over zich heen.

Artikel delen:

Reageer