Aantal winkeldiefstallen in Zwolle afgenomen

Zwolle – De politie investeert samen met de ondernemers en de gemeente Zwolle in een veilig winkelgebied. Winkeliers in de binnenstad en het winkelcentrum Diezerpoort doen mee met het veelplegerproject.

Ze ontvangen elk half jaar een poster waarop winkeldieven staan die regelmatig de fout ingaan. In november hebben de winkeliers weer een nieuwe poster ontvangen. Als het winkelpersoneel een veelpleger herkent dan wordt die extra in de gaten gehouden. Zo hopen de partijen samen het aantal winkeldiefstallen te verminderen. In 2008 is het aantal winkeldiefstallen met 8,8% afgenomen, maar het blijft uiteraard belangrijk om alert te zijn.

Geprepareerde tassen en broeken
De laatste maanden worden winkeldiefstallen gepleegd met behulp van geprepareerde tassen en broeken. Er komen meldingen binnen over personen die spullen in een tas of broek verstoppen en de winkel uitlopen zonder het alarm te activeren. Daarnaast kunnen ze gebruikmaken van een zwart kastje waardoor het alarm (tijdelijk) niet afgaat. Ziet u iets verdachts? Houd het goed in de gaten en neem zo nodig contact op met de politie via 0900-8844.

Artikel delen:

Reageer