Politie zoekt jonge daders in Zwolle Noord

Zwolle – De afgelopen weken zijn er in de wijken Westenholte en Stadshagen drie kinderen mishandeld en bedreigd door andere kinderen. De mishandelingen vonden plaats in het Stinspark, op de Stinsweg en aan de Wade.

Bij het incident in het Stinspark werd het slachtoffer, volgens eigen zeggen zonder enige aanleiding, dusdanig mishandeld dat deze een hersenschudding, bloedneus en gekneusde oogkas opliep. Daarvoor moest hij door een dokter worden behandeld. Gezien de signalementen van de daders lijkt het er op dat het een dadergroep betreft. Uit de aangiftes blijkt dat er steeds drie blanke jongens van ongeveer 13 á 14 jaar oud bij betrokken zijn. Bij alle voorvallen wordt gesproken over een jongen van ongeveer 13 jaar oud met wit haar, sproetjes in het gezicht en een diamanten oorbel in één van zijn oren.

Informatie
Weet u meer over deze mishandelingen? Neem dan contact op met de politie. Dat kan via 0900-8844 en u kunt dan vragen naar uw wijkagent of wijkteam Zwolle-Noord. Uiteraard kunt u ook langskomen op het bureau of anoniem een tip doorgeven via 0800-7000.

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Tja, maar deze jongen heeft de schoolgaande leeftijd, dus een briefje naar de diverse middelare scholen en de jongen moet zo gevonden zijn, lijkt me? Of gaat dat zomaar niet?


  ⚠️ Meld

 2. Drie Nederlandse jongens dus…maar dat doet er blijkbaar nu niet toe.
  Opvallend dat er nu wel een normaal signalement gegeven word op basis van uiterlijke kenmerken en dat er niet klakkeloos een afkomst vermeld of gegokt word en ook dat er nu eens niet 1000 reacties komen over hoe slecht de islam wel niet is en wat een laffe honden het zijn dat ze met een groepje iemand zo zwaar toetakelen. Het lijkt wel een stuk minder erg zo nu het eens een paar blanken zijn of niet?
  Maar dat komt omdat dit lang niet zo vaak voorkomt nee…right. Schijnheilen!


  ⚠️ Meld

 3. Ik begrijp je boosheid hierover best, John. Ik vind het door jou beschreven gedrag ook jammer. Sterker nog, kan me er ook kwaad om maken.
  Alleen wakker je nu wel zelf de discussie aan en hiermee de verdeeldheid hierover hoog. Bewaar deze voorbeelden dan voor een topic waarin de discussie al gaande is en presenteer ze als redelijke argumenten. Dan bereik je waarschijnlijk meer mensen…. 🙂


  ⚠️ Meld

 4. Is ook zeker niet minder erg, ik vind echter dat huidskleur of komaf alleen relevant is, wanneer het van belang is voor het onderzoek.
  Verdere benoeming van deze kenmerken zijn maar goed voor een ding; wijzen, maakt niet uit in welke richting.
  Inderdaad, in eerste instantie zal er dan veel gespeculeerd worden, maar die speculaties zullen denk ik wegsterven, als hiervoor de feitelijke onderbouwing telkens ontbreekt.

  In dit geval gaat het om het onderzoek naar de daders, dan vind ik het goed dat de huidskleur er bij staat en maar om een ding; meer kans dat ze gevonden worden, zodat er een passend traject komt voor deze jongens.


  ⚠️ Meld

 5. nou, gisteren in opsporing verzocht was het weer ouderwets: getint, licht getint,donker, surinaams, antilliaans, marokaans, turks, afrikaans. kan er niets aan doen maar de feiten liegen echt niet.zou toch maar eens gaan kijken als ik jullie was. dit terwijl we weten dat de publieke omroep liever alleen maar blanken als dader zou noemen maar dat er dus voor de avro ook niets te “sjoemelen” valt. we leven hier in nederland dus het is toch volstrekt normaal dat er ook blanke daders zijn af en toe?


  ⚠️ Meld

 6. Joop misschien kun je eerst eens naar jezelf kijken en bijvoorbeeld beginnen met het schrijven van je Nederlands. Ik wil je best een keertje helpen als je er zelf niet uitkomt.


  ⚠️ Meld

 7. Klopt joop, daarom vind ik de afkomstook niet belangrijk. We kunnen zelf allemaal mensen in groepen verdelen, zo kunnen we bijvoorbeeld ook zeggen, de meeste daders zijn mannen. Om vervolgens alle mannen te wantrouwen.
  Het is maar net welke onderverdeling we willen maken; persoonlijk zie ik het mens zijn als enige deler en vind ik het maken van onderscheid hierbinnen slechts een verdeler.


  ⚠️ Meld

 8. Las: Wie hoeft er nooit naar het toilet om zijn/haar dagelijkse boodschappen te doen? Die moet wel superieur en apart zijn. Imams, dominee’s, priesters, rabijnen en atheïsten ook schijnt het.
  Maar niemand ruikt zijn eigen stank, wel die van anderen.

  Even nagevraagd, maar de gezochte jongen lijkt onbekend bij ons.


  ⚠️ Meld

 9. @ dick degenen met een stoma ;D.
  nee grapje…
  @ joop, wel vreemd ja… terwijl de bevolkingsgroep over het algemeen meer “blanken” telt….
  Maar los van dit, het is van de zotte wat die knaapjes doen!!! aanpakken dat tuig!! voordat er meer slachtoffers zijn.


  ⚠️ Meld

 10. Ik vind dit best een lastige discussie.

  We kunnen zelf allemaal mensen in groepen verdelen, zo kunnen we bijvoorbeeld ook zeggen, de meeste daders zijn mannen. Om vervolgens alle mannen te wantrouwen.

  Laten we wel wezen…als een vrouw alleen in het donker loopt en ze komt een kerel tegen loopt ze sneller een blokje om dan wanneer ze een vrouw tegen komt.
  Als ik in mijn eentje loop en ik kom een vrouw tegen zie ik geen noodzaak om te lopen.
  Dus je punt is eigenlijk niet helemaal valide ghehe…de conclusie:”mannen plegen de meeste misdrijven, dus is het met mannen opletten geblazen” gaat ook inderdaad voor velen op!


  ⚠️ Meld

 11. Las: Wie hoeft er nooit naar het toilet om zijn/haar dagelijkse boodschappen te doen? Die moet wel superieur en apart zijn.

  Of aan het bed gekluister in een verpleeginstelling 😉


  ⚠️ Meld

 12. Haha, mooi gevonden batse. maar we kunnen niet om het feit heen wat joop hier net aandraagt. we moeten onze ogen hier niet voor sluiiten en laten we wel wezen deze problematiek is altijd een beetje het ondergeschoven kindje van dit kabinet geweest. het lijkt erop alsof niemand hier zijn vingers aan wil brandden


  ⚠️ Meld

Reageer