SWZ realiseert appartementen voor gehandicapten

Zwolle –  Eind september heeft woningstichting SWZ aan de Frankhuizerallee een appartementencomplex opgeleverd in de wijk de Hoven Stadshagen. De bewoners van dit complex zijn mensen met een verstandelijke beperking. Frion huurt de appartementen en regelt het toewijzen van de woningen aan haar cliënten. In januari zullen de laatste bewoners hun intrek nemen in het complex. In het voorjaar 2009 zal het gebouw officieel worden geopend.

In de Hoven zijn 23 zelfstandige appartementen gebouwd. Daarnaast zijn er gemeenschappelijke woonkamers en een ruimte voor dagbesteding. De appartementen hebben een eigen voordeur en beschikken over een eigen woonkamer, slaapkamer, sanitair en berging. Tevens hebben de cliënten de beschikking over een gemeenschappelijke tuin. Voor de 24-uurs begeleiding is er kantoorruimte en een ruimte voor de nachtdienst beschikbaar.Het gebouw valt op door haar architectuur. Verder heeft het als voordeel dat het, wanneer omstandigheden veranderen, door SWZ prima om te zetten is in ‘normale’ huurappartementen.

Frion is een zorgaanbieder die professionele hulp biedt aan kinderen, volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking. ‘Professioneel in ondersteuning’ met maar een doel; de kwaliteit van het bestaan van de cliënten te verbeteren. De cliënt kan bij Frion zoveel mogelijk zelf invulling geven aan zijn of haar leven. In samenspraak met de cliënt wordt de ondersteuningsbehoefte en het toekomstperspectief bepaald om vervolgens een passende ondersteuning te zoeken voor bijvoorbeeld wonen, werken en/of vrije tijd.

Artikel delen:
Reacties 15
 1. mooi werk van de SWZ. ondanks dat ze toen voor miljoenen zijn getild door hun oude baas de heer R. zijn ze stug doorgegaan en hebben hun maatschappelijke functie met verve vervuld, hulde!


  ⚠️ Meld

 2. Ja is zeker zo en uit het veiligheids oogpunt denk ik ook dat ze met de locatie de plank volledig hebben misgeslagen. hoe kunnen ze nou in godsnaam een tehuis voor verstandelijk gehandicapten (hetgeen ik toejuich!) plaatsen aan een veel te drukke rondweg!!


  ⚠️ Meld

 3. Een beetje appartement is wel goed geisoleerd. Ikzelf woon aan zowel het spoor als de IJsselallee, en ik hoor er binnen vrijwel niks van.


  ⚠️ Meld

 4. Ja is zeker zo en uit het veiligheids oogpunt denk ik ook dat ze met de locatie de plank volledig hebben misgeslagen. hoe kunnen ze nou in godsnaam een tehuis voor verstandelijk gehandicapten (hetgeen ik toejuich!) plaatsen aan een veel te drukke rondweg!!

  @Pp: het tehuis ligt helemaal niet aan de drukke rondweg! Volgens mij staat het huis toch echt aan de Frankhuizerallee en niet aan de Hasselterweg of Voorsterweg…..


  ⚠️ Meld

 5. Het is geen tehuis, het zijn op zichzelf staande appartementen waar een persoon met een beperking de mogelijkheid krijgt zzo zelfstandig mogelijk te functioneren


  ⚠️ Meld

 6. PP ik ben er aan het werk geweest en het staat paralel aan de rotonde en het is er helemaal niet druk .Dan zitten er trouwens geahndicapten in die vrij zelfstandig kunnen zijn .Dus je moet niet zo hard van de toren schreeuwen als je er niks van weet


  ⚠️ Meld

 7. weer een nieuw gezegde ontdekt, hard van de toren schreeuwen haha. ikzelf vond het verkeer reuze meevallen daar dus heeft Pp een inschattingfout gemaakt door te denken dat die weg de doorgaande weg is. het lijkt er ook zo allemaal op elkaar.


  ⚠️ Meld

 8. Ik heb het van dichtbij mee mogen maken hoe Frion deze appartementen heeft ingericht en opgeleverd. Als we praten over geldverspilling in de gezondheidszorg dan hebben we hier een heel mooi voorbeeld. Van professioneel management hebben ze binnen deze stichting nog nooit gehoord. Helaas heerst hier nog steeds de mentaliteit “eerst doen, dan denken”.  ⚠️ Meld

 9. Beste Pieter hierboven. In het appartementencomplex zitten ook minder zelfstandige gehandicapten. Laat je dus eerst beter informeren voordat je iets roept.


  ⚠️ Meld

 10. 23 apartementen in Stadshagen van Frion
  Heel erg mooi dat project van Frion i.s.m. SWZ voor verstandelijk beperkten.
  Wat zou het nog mooier zijn wanneer er ook dergelijke projecten bij komen voor kinderen en volwassenen met een autismespectrumstoornis, want daar is nog meer vraag naar.
  En wat een utopie zou het zijn wanneer er appartementen worden gerealiseerd waar gezinnen met meervoudige handicaps met vier kamers kunnen wonen.
  Zelf zijn wij een dergelijk gezin. Vader heeft een aangeboren vorm spasticiteit, waardoor hij hulp nodig heeft bij zijn ADL, moeder heeft versleten knieën en chronische slijmbeursontsteking in haar beide schouders waardoor gelijkvloers wonen een must is, tevens een zoon (11) met een autismespectrumstoornis en een dochter van 13 jaar. Zo is de hulp die mijn man behoeft te weinig om in aanmerking te komen voor een Focuswoning, maar is hij ’te slecht’ voor een gezinswoning. Een gepaste appartement te vinden met 4 kamers en ruime leefruimte i.v.m. het brede looppatroon voor mijn echtgenoot is al even problematisch.
  Wij hebben al een aanvraag ingediend bij WMO Zwolle en hopen daar positieve respons van te krijgen.
  Wonen in Zwolle is voor ons nieuw, maar dat betekent toch niet dat wij ondanks onze beperkingen dat wij zo maar alles moeten accepteren???


  ⚠️ Meld

 11. Bas dat er ook mindere bewoners zijn dat weet ik maar er is ook begeleiding aanwezig.Het punt waar het om ging is dat het een gevaarlijke weg betrof waar het is gelegen.Ik kom al jaren voor onderhoud bij de FRION en weet echt wel waar ik het over heb.


  ⚠️ Meld

Reageer