Nieuwbouw Isala Klinieken gaat door

Zwolle – De Isala Klinieken in Zwolle verwachten dat de nieuwbouw van het ziekenhuis gewoon doorgaat.

Door de kredietcrisis geven banken minder snel een lening. En veel ziekenhuizen met nieuwbouwplannen komen daardoor in de problemen. Een woordvoerder van de Isala Klinieken geeft aan dat de bank inderdaad kritischer is maar dat het ziekenhuis wel een lening verwacht te krijgen. Eind maart moet het geld voor de nieuwbouw rond zijn. De Isala Klinieken verwacht dan in juli van dit jaar te kunnen beginnen met bouwen.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Misschien is het een beter idee als ze wat meer aandacht aan de te verlenen zorg besteden

  minder zure noot:

  waar gaan ze bouwen dan?


  ⚠️ Meld

 2. @ richard, goede zorg lijkt me prioriteit 1 , maar daar doet de Isala het als grootste niet academische ziekenhuis niet slecht. Nieuwbouw is zeker nodig. Onderhoud is achterstallig, achtpersoonskamers, etc etc.. Ik ben nog niet zo zeker van het rondkomen van het budget. De kop van dit artikel komt niet overeen met de uitspraak van de woordvoerder. Die heeft het over een verwachting. Gezien de sloop en stappen die al gezet zijn, zou ik dat ook zeggen.
  Het nieuwe ziekenhuis wordt gebouwd op de plek van locatie Sophia.


  ⚠️ Meld

 3. @ Richard: ik geloof ook dat de zorg er absoluut beter zou kunnen (/moeten).
  Maar ik denk dat nieuwbouw daarbij wel kan helpen. Het zou bijvoorbeeld al schelen als patienten en artsen niet van de ene lokatie naar de andere moeten reizen.


  ⚠️ Meld

 4. Laat ze om te beginnen eerst maar eens dat kant en klare parkeerdek open gooien. Nu staan in alle bermen auto’s geparkeerd en het parkeerdek staat compleet nutteloos leeg!


  ⚠️ Meld

 5. Betere zorg
  In de zorg heb je te maken met allerlei potjes. De zorgverlening komt uit een andere pot (o.a. van overheid en zorgverzekeraars enz) dan huisvesting. Het is een goede zaak dat men gaat “nieuwbouwen”, de plannen liggen er immers al jaren en liggen daar niet voor niets.
  @ Richard: Volgens mij wordt er nieuwbouw gepleegd bij lokatie Sophia.


  ⚠️ Meld

 6. invloed gebouwenstructuur op zorg
  Uit eigen ervaring 2 vb van hoe de huidige gebouwen m.i. de zorg belemmeren:

  Een familielid van mij werd deze zomer na een ongeval met de ambulance naar de SEH van het Sophia gebracht. Daar werd na onderzoek vastgesteld dat hij opgenomen moest worden op een specialistische afdeling die alleen in de Weezenlanden is. Hij moest dus weer met de ambulance naar de Weezenlanden. Maar toen dit besluit eenmaal genomen was kon het nog niet uitgevoerd worden omdat hij nog moest wachten op een arts die al op de fiets van de Weezenlanden naar het Sophia op weg was…
  ->
  Zo’n arts is dus een deel van zijn tijd aan het fietsen ipv te ‘zorgen’!
  De patient moet langer wachten en onnodig ‘gezeul’ (belastend!) ondergaan
  De ambulance maakt voor 1 patient 2 ritjes ipv 1.
  En dat kost natuurlijk ook allemaal weer handenvol geld…

  Ander vb: mijn zoon werd vorig jaar direct na zijn geboorte opgenomen op de couveuse-afdeling.
  In de meeste ziekenhuizen liggen de kraamafd en de couveuse-afd (natuurlijk) naast elkaar, maar in het Sophia is de kraamafd op de 6e verdieping vh hoofdgebouw en de couveuseafd op de begane grond van de linker vleugel (dus met de lift 6 verdiepingen naar beneden en dan een paar gangen door…)
  Omdat ik direct na de bevalling nog niet op de been was kon ik niet zomaar even m’n kind bezoeken.
  Om er op bed heen te kunnen (je hebt 2 mensen nodig om zo’n bed te sturen) was ik zowel afhankelijk van de aanwezigheid van mijn partner als de vraag of een verpleegkundige op dat moment tijd had om mee te lopen.
  Afgezien van het feit dat het nogal vervelend is voor een moeder om niet zomaar naar je baby te kunnen kijken is zo’n verpleegkundige op deze manier dus ook een deel van haar tijd kwijt aan ‘bedden duwen’ ipv te ‘zorgen’…  ⚠️ Meld

 7. In sept 2007 lag ik in het Sophia, MET uitzicht op de parkeergarage en die was toen al praktisch klaar!
  Volgens de Isala-website wordt hij in augustus 2007 opgeleverd (lekkere actuele website trouwens…)
  http://www.isala.nl/overisala/nieuws/Nieuwsarchief/extraparkeerplaatsenlocatieSophia/Pages/default.aspx

  Het feit dat hij nog steeds niet geopend is is volgens mij eerder een financiele kwestie…

  http://www.ondernemersvereniging-ovb.nl/download/20080822_parkeergarage_isala.pdf


  ⚠️ Meld

Reageer