Europadebat ‘YOUrope’ in Zwolle

Zwolle – Op maandagavond 26 januari organiseert het Europees Parlement Bureau Nederland samen met de Provincie Overijssel het Europadebat YOUrope. Europarlementariërs en Kamerleden gaan met elkaar en met u in debat over de besteding van Europees geld. Wat betalen we per hoofd in Overijssel aan Europa? En waar moet dat Europese geld volgens u aan besteed worden? In de aansluitende netwerkborrel zullen relevante organisaties zichzelf presenteren.

In aanloop naar de verkiezingen voor het Europees Parlement op 4 juni 2009 vindt deze maanden een reeks netwerkdebatten plaats. Op maandag 26 januari doet deze debatserie Zwolle aan. In dit debat draait het om Europees geld. Moet Brussel haar geld steken in inkomensondersteuning voor landbouwers of zijn innovatieprojecten in de 21e eeuw betere doelen? En hoe Europees voelen we ons eigenlijk in Zwolle en Overijssel door die Brussel-gelden?

De Overijsselse gedeputeerde Dick Buursink (PvdA) zal het Europadebat openen. Onder leiding van cabaretier Philip Walkate zullen daarna onder meer de Europarlementariërs Jan Mulder (VVD), Kartika Liotard (SP), Corien Wortmann (CDA) en Lily Jacobs (PvdA) alsmede Tweede Kamerlid Eddy van Hijum (CDA) met elkaar en met u in debat gaan.

Het Europees Parlement nodigt studenten, young professionals en overige geïnteresseerden uit om deel te nemen aan dit interactieve netwerkdebat. Entree en borrel zijn gratis. Bovendien wint de beste debater een verzorgde trip naar het Europees Parlement in Brussel.

Datum:maandag 26 januari
Tijd:19.30 uur inloop, 20.00 uur start debat
Locatie:Statenzaal Provincie Overijssel, Luttenbergstraat 2 in Zwolle
Toegang: gratis
Aanmelden:www.europa-nu.nl/debat of
bel 070 – 4161616 (Herman Wolswinkel)

Artikel delen:

Reageer