Tuigpaardavond, een begrip in Zwolle

Zwolle – Tuigpaarden, Friezen en hackney’s spetteren weer op de ‘Mooiste Tuigpaardavond van het Jaar’ die aanstaande woensdag plaatsvindt tijdens Zwolle International. Het tuigpaardenfestijn begint om 19.00 uur in de IJsselhallen. Grote aantallen bezoekers genieten ieder jaar van de fantastische sfeer in de IJsselhallen en meer dan de helft van hen loopt op hout. Want wie op klompen komt ontvangt 50% kassakorting.


Archieffoto

Natuurlijk staan de vertrouwde onderdelen op het programma. Wederom zullen de Friezen, hackneys en tuigpaarden zich in verschillende disciplines van hun beste kant laten zien. Afgelopen jaar durfden een aantal tuigpaardrijders het aan om een parcours te springen. Dit jaar wordt het nog spannender. Tijdens het ‘oliebollenconcours’ in IJsselmuiden is er reeds een selectieparcours verreden de beste ‘tuigpaardspringruiters’ kwalificeren zich voor Zwolle. Ook het jong KWPN zal acte de presence geven in een spannende rubriek. Jong KWPN heeft een aantal leden (16 tot 26 jaar) met liefde voor tuigpaarden en de tuigpaardensport, die geen of weinig wedstrijdervaring hebben.

Nieuw is een spectaculaire show van tuigpaardrijders. De exacte inhoud van de show wordt nog niet prijsgegeven maar heeft te maken met het inspannen van tuigpaarden en een dienblad vol bier…. Aan het einde van de avond strijden de mooiste tuigpaarden, Friezen en hackney’s om de ‘Zilveren Klomp’ en dat is het moment dat een paar duizend klompen op hun hardst op de tribunebanken roffelen en er een onvergetelijke sfeer bestaat.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. de vorige keer schat ik dat ik de jongste in de hele hal was met mijn 47 jaar. net als bij mijn koor en biljartclub slaat de vergrijzing hard toe, zie ook de archieffoto waarbij moet worden opgemerkt dat iedereen ondertussen nog weer 1 jaar ouder is geworden. ben dan ook zeer benieuwd naar de jonge garde, want wie de jeugd heeft………. weet iemand of zweedse klompen ook goed zijn om korting te krijgen ?


    ⚠️ Meld

Reageer