Stadsgracht - Foto: Wouter Steenbergen
Stadsgracht
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Kille dag met lichte vorst in de ochtend en kans op mist

Zwolle – Dinsdagochtend vroeg vriest het licht in Zwolle. Plaatselijk kan het dus glad zijn. Tevens is er ‘s morgens kans op mist, die waarschijnlijk niet lang blijft hangen.

De zon verschijnt, maar doet dat door dunne wolkenvelden heen. Het is minder zonnig dan op maandag. Toen scheen de zon urenlang in Zwolle, terwijl Twente en een deel van Salland de hele dag zaten te mokken in hardnekkige mist. Dinsdagochtend knapt het zicht in Zwolle op met hulp van een zwak tot matig windje dat met kracht 2 tot 3 opsteekt uit zuidelijke richtingen. De temperatuur krabbelt boven het vriespunt uit, meer dan 3 à 4 graden zitten er niet in. Dat is kil. Het blijft tot de avond droog.

‘s Avonds arriveert vanuit het noordwesten een zwak front. Dat brengt vanaf ongeveer acht uur lichte regen in Zwolle. Veel neerslag wordt niet verwacht, wel miezert het vermoedelijk door tot in de nacht naar woensdag. Dit is voorlopig de laatste neerslag. Tot en met het weekend wordt droog weer berekend voor onze regio.

Een groot hogedrukgebied met het centrum dichtbij ons houdt regen op afstand en zorgt voor weinig wind. De onzekerheid is mist, schuine streep laaghangende bewolking. Woensdag kan die voor een kille, grijze dag zorgen met slecht zicht. Met een beetje geluk wordt die boel opgeruimd en neemt de januarizon het over. Het kwik loopt in de zon op naar 6 graden. In de nacht naar donderdag en donderdagochtend moet weer rekening worden gehouden met mist, misschien dichte mist met zeer slecht zicht.

Artikel delen:

Reageer