Spinhuisplein - Foto: Wouter Steenbergen
Spinhuisplein
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Wolken en misschien een beetje zon, overwegend droog

Zwolle – Maandag trekt vanuit het noorden bewolking over Zwolle. Dit brengt mogelijk een paar spatjes motregen. De dikste bewolking passeert in de loop van de ochtend en begin van de middag. Misschien dat de wolken daarna iets wijken voor enkele zonnestralen.

Zwolle heeft maandag een matige wind vanuit het westen tot noordwesten, kracht 3, rond de middag misschien even 4. Om negen uur ‘s morgens is het ongeveer 5 graden, het maximum in het begin van de middag 7 à 8 graden. Doorbraak van wat zon kan de temperatuur iets verder opkrikken, maar de hamvraag is of dat lukt.

Een hogedrukgebied bevindt zich met de kern boven het noorden van Frankrijk. Dinsdag verplaatst het zich via Duitsland naar het oosten.

In de nacht naar dinsdag is de bewolking dun. De wind wordt zwak, wat waarschijnlijk nevel of mist gaat veroorzaken. Dinsdagochtend kan het verkeer hier hinder van ondervinden in Zwolle en omgeving. Mogelijk levert dit code geel op.

Bewolking bepaalt dinsdag na het oplossen van de mist het weerbeeld. Het is rustig weer met een zwakke wind uit het westen tot zuidwesten. Onder het wolkendek zit er weinig leven in de temperatuur. ‘s Morgens een graad of 6, ’s middags krijgt Zwolle er slechts een of twee graden bij. Het blijft droog, op een verdwaald drupje motregen na.

Woensdag ontstaat reuring in de atmosfeer. Niet door de luchtdrukgolf van een uitbarstende vulkaan, maar doordat hogedrukgebieden tijdelijk de grip op ons weer verliezen. De wind draait naar het noordwesten en trekt aan. Later op de dag zeilt vanuit het noordwesten een regengebied op Zwolle af.

Donderdag en vrijdag is het ongeveer 5 graden overdag, met een kleine kans op een bui. Misschien is het een winterse bui. In de nachten gaat het kwik richting het vriespunt. Komend weekend verwachten we de terugkeer van rustig en droog weer, door een hogedrukgebied dat arriveert vanuit Engeland.

Artikel delen: