Cambuur-talent Bonifacio op proef in Zwolle

Zwolle – FC Zwolle heeft de komende week Brandon Bonifacio op proef. De negentienjarige middenvelder staat onder contract bij sc Cambuur Leeuwarden, maar mag de tweede seizoenshelft verhuurd worden.

De Canadese jeugdinternational werd eerder in verband gebracht met een tijdelijke overgang naar Fortuna Sittard en FC Eindhoven. Die clubs zagen echter af van een tijdelijke overname. “Ik wil me doorontwikkelen en heb het gevoel dat ik nu stil sta, vandaar dat ik blij ben dat Cambuur mij de kans geeft om op uitleenbasis te laten gaan”, aldus Bonifacio in gesprek met VoetbalPrimeur. “ik ben dan ook zeer blij dat Jan Everse mij de kans geeft bij Zwolle. Het is aan mij om te laten zien dat ik een versterking ben.”

Vorig seizoen speelde Bonifacio geregeld mee bij Cambuur. Onder de ontslagen Jurrie Koolhof kwam het talent tot twaalf duels. Dit seizoen komt de controleur echter niet voor in de plannen van Stanley Menzo, die op het middenveld de voorkeur geeft aan de driehoek Paul Beekmans, Danny Guyt en Sandor van der Heide.

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Naar al die jaren is Bonifatius eindelijk weer terug in Friesland, blijkt aan naar een aantal maanden naar Zwolle te verkassen. De geschiedenis wordt herschreven !.  ⚠️ Meld

 2. Ik dacht dat ze vooruit wilden daar maar nu gaan ze talenten opleiden van de concurent.

  Of zullen ze dit seizoen al hebben afgeschreven en dit doen om de supporters rustig te houden.

  Wie is eigenlijk verantwoordelijk voor het technische beleid daar ???????


  ⚠️ Meld

 3. De doelstelling om eredivisie te halen kan de komende jaren wel weer in de kast lijkt me.
  Als je afvallertjes van je directe concurrenten moet huren is het einde zoek.
  Die prutsers van het bestuur kunnen niets maar dan ook werkelijk niets voor mekaar krijgen.
  Wat zal de volgende blamage zijn: Stefan Post van de Eagles huren of een middenvelder kopen met één been?! >:(


  ⚠️ Meld

 4. goed bezig zwolle!! geen optie tot koop dan gewoon op laten rotten!! je gaat toch niemand van je concurrent opleiden!!

  @ zwolleeder

  een keeper met 9 vingers hebben ze in ieder geval al ;D

  9 FINGERS WHOOOHOOOO!!
  9 FINGERS WHOOOHOOOO!!
  9 FINGERS WHOOOHOOOO!!


  ⚠️ Meld

 5. joop had al een vooruitziende blik door nog een paar tientjes te vangen voor zijn seizoenkaart. als je er nu nog vanaf wilt heb je weinig keuze, grijze kliko of weggeven.


  ⚠️ Meld

 6. Vanaf het moment dat die ziekelijke leugenaar die zich als voorzitter voor doet weg is, zal alles veel beter worden voor FC Zwolle.
  Er is meer dan voldoende animo om FCZ te steunen, maar niemand wenst zich te laten schofferen door die nitwit.


  ⚠️ Meld

 7. die voorzitter heeft er toch maar voor gezorgd dat de fc schuldenvrij is.voldoende animo?er zitten nu bijna 5000 man
  weet je hoe dat komt ,omdat scheffer zoveel kaarten weggeeft


  ⚠️ Meld

 8. was nix, tis nix, wordt nix. jammer om te moeten constateren maar ik zie ze eerder afdalen naar de amateurs dan promoveren naar de eredivisie. zwolle is geen voetbalstad dat is niets nieuws.


  ⚠️ Meld

 9. Dit soort spelers komt natuurlijk alleen maar in beeld als er geen geld is voor directe versterkingen.

  Dat er geen geld is voor versterkingen verbaast mij omdat de algemeen directeur in zijn fcupdates continu repte over commerciële groei dus extra inkomsten. Vlak voor de winterstop geeft scheidend voorzitter Van Vliet dan opeens aan dat er geen geld voor versterkingen is terwijl de club financieel gezond is. Dan kunnen er opeens alleen maar versterkingen worden gehaald door afscheid te nemen van 5 spelers. Echter met de vrijkomende salariskosten kun je geen spelers van naam halen.

  Toch fijn dat de contracten van de neef van een bestuurslid op kantoor e.d. wel zijn verlengd. Er is sprake van een stevige scheefgroei tussen de (omvang van) de organisatie op kantoor en de accomodatie ten opzichte van het eerste elftal. Beleidsbepalers en bestuurders kiezen hiervoor en de Zwolse ‘big players’ met een zgn. voetbalhart laten het toe.

  Helaas reageren velen op de gevolgen terwijl de oorzaken zo langzamerhand wel bekend mogen worden geacht: de mensen die verantwoordelijk zijn voor de structurele groei van de club zijn wel in staat om te saneren (ordinair bezuinigen) maar ontberen de kwaliteiten om de club echt te laten groeien.

  Maar ja, straks zit er weer een kloon van Van Vliet. Een bekende uitdrukking bij de stichting van de Weimarrepubliek luidde; ‘Der Kaiser ging, aber die Generale blieben’. Er kan in Zwolle echter niet worden beweerd dat men het nooit heeft geweten.


  ⚠️ Meld

Reageer