Maagjesbolwerk - Foto: Wouter Steenbergen
Maagjesbolwerk
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Grijs en in de loop van de middag nat

Zwolle – Woensdagochtend is het grijs en misschien nevelig. De zuidwestenwind steekt een beetje op, waardoor er waarschijnlijk geen mist hangt. Het is ‘s morgens ongeveer 4 graden en daar komt later op de dag een graadje of twee bij.

Een frontensysteem met daarachter koudere lucht is vanuit het noordwesten op weg hierheen. Het wordt in de loop van woensdagmiddag boven Zwolle verwacht. Uit laaghangende bewolking kan in de ochtend al een beetje motregen vallen. In de middag wordt de frontale bewolking dikker en de kans op lichte regen neemt toe. Aan het eind van de middag en in het begin van de avond regent het wat steviger. De matige wind, een volle kracht 3, draait dan naar het noordwesten.

Rond acht uur ‘s avonds zijn de fronten voorbij, de sterrenhemel verschijnt weer eens boven de stad. De volle maan komt tussen de wolken tevoorschijn. Er kan wel een los buitje overkomen. Dat geldt vooral na middernacht, wanneer de buiigheid mogelijk even opleeft.

Donderdagochtend vroeg is het onder opklaringen afgekoeld tot dichtbij het vriespunt. Aan de grond zou het op sommige plekken glad kunnen zijn door bevriezing. Het is een ochtend zonder grijze grauwsluier boven je hoofd, eindelijk. Stapelwolken passeren met blauwe lucht ertussen. En dus ook ruimte voor zon. Het zicht is uitstekend.

De noordwestenwind trekt donderdag flink aan. Rond het middaguur blaast windkracht 4 door de straten van Zwolle. Bij een temperatuur die niet boven de 5 graden uit kan komen, is het in de wind koud buiten. Er is kans op een buitje, waaruit behalve regen misschien ook hagel of natte sneeuw kan neerkomen.

Vrijdag overheerst de bewolking. Een neerslaggebiedje schampt langs of trekt over onze regio, dat is nog niet geheel duidelijk. De temperatuur in de middag ligt rond 6 graden.

In het weekend zorgt een hogedrukgebied ten zuiden van ons voor de terugkeer van rustig en droog weer. Met een grijs wolkentapijt boven de stad. Opnieuw is er kans op mist in de nacht en ochtend. De temperatuur overdag is ongeveer 7 graden.

Artikel delen: