Alzheimercafé

Zwolle – Op dinsdagavond 20 januari 2009 van 19.00 –21.30 uur wordt in het Alzheimercafé gepraat over verschillende manieren om ontspannende activiteiten met dementerende ouderen te ondernemen. Er wordt onder andere ingegaan op de mogelijkheid om samen op vakantie te gaan. Het is goed om te weten dat je samen meer leuke dingen kunt doen, dan je misschien verwacht. Er  komt iemand vertellen over allerlei leuke ideeën die hierover bestaan. En in een gesprek met elkaar kunnen natuurlijk ook tips worden uitgewisseld.

In het Alzheimercafé is altijd voldoende ruimte om met lotgenoten te praten of om meer persoonlijke vragen aan de aanwezige deskundigen te kunnen stellen. Er is ook steeds een informatietafel met boeken en brochures. De avond is bedoeld voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en vrijwilligers die de sfeer wel eens willen proeven zijn van harte welkom. Het Alzheimercafé is in de ‘Bakhuuszaal’ van Restaurant ‘De Handschoen’, Nieuwe Deventerweg 103 in Zwolle. Voor meer informatie kunt u terecht bij Alzheimer Nederland afdeling IJssel-Vecht, telefoon: 06 – 155 727 59. 

Het Alzheimercafé is een initiatief van Alzheimer Nederland afdeling IJssel-Vecht, Dimence (voorheen RIAGG Zwolle), Stichting Informele Zorg en Stichting Welzijn Ouderen Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer