Doe mee(r) met een boek…

Zwolle – Van 21 tot en met 31 januari staat het belang van voorlezen aan jonge kinderen centraal in de  Nationale Voorleesdagen. Zaterdag 24 en zaterdag 31 januari kunnen kinderen van 3 tot en met 6 jaar samen met hun ouders luisteren, kijken en meedoen met ‘Anton kan toveren’ van Ole Könnecke, het Prentenboek van het Jaar.

<?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

Het doel van de Nationale Voorleesdagen is het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Voorlezen aan kinderen is belangrijk: het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot hun woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Ann Kampen weet met haar jarenlange ervaring als muziekconsulente als geen ander kinderen te boeien met muziek en spel rondom boeken. Zij laat kinderen (én hun ouders) ervaren dat met een boek veel te beleven is.

Anton heeft een echte toverhoed en dus wil hij toveren. De boom verdwijnt niet, maar het vogeltje wel. En Lucas ook! Anton kan toveren. Zijn vrienden geloven hem niet. Tot hij Laura’s vogel terugtovert. Anton kan écht toveren! <?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

Het Prentenboek van het Jaar is herkenbaar en humoristisch, met eenvoudige maar krachtige illustraties en een verhaal waar geen woord te veel in staat. Samen met muziekconsulente Ann Kampen kunnen kinderen (én hun ouders) genieten van dit prachtige boek. Maar een boek kan meer zijn dan alleen lezen: naast kijken en luisteren is er veel ruimte voor liedjes en spelletjes. De kinderen beleven dit bijzondere prentenboek met al hun zintuigen.

Kinderen van 3 tot en met 6 jaar zijn zaterdag 24 januari met hun ouders van harte welkom van 11.00 tot 12.00 uur in Bibliotheek Zwolle Zuid. In Bibliotheek Zwolle Aa-landen kunnen kinderen eveneens van 11.00 tot 12.00 uur genieten van prentenboek en muziek, maar dan op zaterdag 31 januari. Deelname kost 4 euro (voorverkoop) of 5 euro (aan de zaal).

Voor de muzikale en verhalende activiteiten in samenwerking met muziekconsulente Ann Kampen is altijd veel belangstelling. Om teleurstelling te voorkomen, wordt aangeraden om vooraf te reserveren via www.bibliotheekzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer