Spinhuisbrug - Foto: Wouter Steenbergen
Spinhuisbrug
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Koude ochtend, eerst nog wat zon, kans op een licht buitje

Zwolle – Vrijdagochtend is in Zwolle op een enkele plek gladheid mogelijk door bevriezing. De temperatuur is ‘s nachts dichtbij het vriespunt gekomen terwijl er kans was op winterse buitjes. Wie vrijdagochtend vroeg op pad gaat, kan ook nog met zo’n buitje te maken krijgen.

Er is vrij veel bewolking, maar in de eerste helft van de dag piept de zon er nog tussendoor. De temperatuur bereikt een maximum van ongeveer 7 graden. De wind is zwak tot matig uit het noordwesten. In de loop van de middag wordt het voor de zon steeds moeilijker. Een front komt dan in de buurt, het trekt over Groningen en Drenthe. De regio Zwolle krijgt voornamelijk met dikkere bewolking te maken. Plus een iets verhoogde kans op wat lichte regen aan het eind van de middag en in de avond.

Zaterdag ligt Zwolle aan de noordoostkant van een hogedrukgebied met het centrum boven Zuid-Engeland. Zondag schuift dat een stukje op naar België. Daardoor stroomt minder koude, maar wel vrij vochtige zeelucht over onze regio heen. Uitgestrekte wolkenvelden worden aangevoerd. Grijze luchten boven de stad kunnen we verwachten. Er staat weinig wind en vanaf zondag is er ‘s morgens kans op mist. De maximumtemperatuur overdag is ongeveer 7 graden.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.