Voorbeschouwing Heerenveen – PEC Zwolle

Voorbeschouwing Heerenveen – PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle zet zaterdag koers naar Friesland om het daar om 20.00 uur op te nemen tegen sc Heerenveen. De Friezen staan op een zorgeloze tiende positie, maar willen omhoog om in de buurt te komen van de ploegen die om Europees voetbal strijden. Ook PEC Zwolle wil stappen maken op de ranglijst. Na de zege op Willem II wil het tegen Heerenveen niets liever dan een nieuwe driepunter.

Na de zo mooi verlopen openingswedstrijd van het jaar beging PEC Zwolle woensdagavond een misstap in de achtste finales van de TOTO KNVB Beker. Op bezoek bij NAC Breda werd een onnodige 2-1 nederlaag geleden. PEC Zwolle reeg de kansen en hoekschoppen aaneen in Brabant, maar was in de afronding te lief voor de Bredanaars. Zes minuten voor tijd kreeg het daarvoor de rekening gepresenteerd. Voor de Blauwvingers is er nu nog maar één heilig doel en dat is het behoud van het eredivisieschap.

Maar niet alleen PEC Zwolle beleefde een vervelende avond, ook sc Heerenveen is niet langer deelnemer van het bekertoernooi. Een dag eerder verloor het thuis met 0-1 van Go Ahead Eagles. sc Heerenveen raakte deze maand dan tóch nog Joey Veerman kwijt. De creatieve middenvelder die vorig seizoen al de interesse wekte van clubs uit binnen en buitenland stond al langere tijd open voor een transfer, maar daar kwam lange tijd niets van. PSV wist uiteindelijk de handtekening van de Volendammer op papier te krijgen, waardoor Heerenveen de spelmaker kwijtraakte. Tegenover het vertrek van Veerman stond de komst van Anas Tahiri. De middenvelder werd transfervrij overgenomen van het Roemeense CFR Cluj. Tahiri speelde in Nederland eerder al voor RKC Waalwijk. Met zijn creativiteit moet Tahiri het Friese publiek, wanneer dat weer in het Abe Lenstra stadion mag plaatsnemen, gaan vermaken.

PEC Zwolle presenteerde vrijdag de komst van Maikel van der Werff. Na het wegvallen van Sam Kersten in de achterhoede heeft trainer/coach Dick Schreuder met Van der Werff weer een extra keuze voor de positie centraal achterin, waar ook Bram van Polen, Siemen Voet en Rav van den Berg dit seizoen al wedstrijden speelden. Naast de komst van Van der Werff was er in Breda ook nog de terugkeer van Sai van Wermeskerken, die bijna een jaar uit de running was met een kruisbandblessure. Ook voor Pelle Clement waren er weer speelminuten. Rico Strieder viel daarentegen geblesseerd uit. Het is nog maar de vraag of de Duitser tijdig fit is voor Heerenveen-uit.

Zowel bij het thuis- als uitduel vorig seizoen trok PEC Zwolle aan het langste eind. In Zwolle werd met 4-1 gezegevierd en in Friesland werd het 0-2. Een opvallende hoofdrol was er voor aanvoerder Bram van Polen. De verdediger scoorde in beide wedstrijden. Saillant detail is dat Van Polen ook dit seizoen, onbedoeld de hoofdrol opeiste bij het heenduel in Zwolle. De captain verwerkte een Friese voorzet ongelukkig in eigen doel. Dat bleek het enige doelpunt van die avond te zijn.

Martin van den Kerkhof is de scheidsrechter van dienst zaterdagavond en zal om 20.00 uur voor het begin fluiten. Assistent-scheidsrechters zijn Richard Brondijk en Martijn Beijer. Official is Robin Gansner. De VAR en AVAR in Zeist zijn respectievelijk Jochem Kamphuis en Mark Janssen. sc Heerenveen – PEC

Artikel delen:
Reacties 3

Reacties zijn gesloten.