Hanzelaan - Foto: Wouter Steenbergen
Hanzelaan
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Grote kans op grijs weer, wel droog

Zwolle – Maandagochtend is het onzeker of Zwolle met mist te maken krijgt. Is het zicht inderdaad slecht, dan kan het even duren voordat het verbetert.

Zonder ochtendmist hangt waarschijnlijk de vertrouwde grijze wolkendeken boven de stad. Achter de wolken schijnt de zon, maar de kans lijkt klein dat we die te zien krijgen. Het blijft wel droog, want de wolkenlaag is te dun om regen te produceren. De temperatuur ‘s morgens vroeg in de mist kan een fractie onder het vriespunt zijn gekomen. Omdat het vrijwel overal is opgedroogd, lijkt bevriezingsgladheid geen probleem.

Hangt er maandagmorgen vroeg een grijs wolkendek in plaats van mist, dan beginnen we met een temperatuur iets boven nul. In de middag is 5 graden het maximum haalbare. De wind komt uit zuidelijk richtingen. Hij is zo zwak dat er heel weinig van te merken is. Maandagavond gaat de wind helemaal liggen. Er moet rekening worden gehouden met de vorming van dichte mist, ook in de nacht en dinsdagochtend.

Dinsdag kan het een even duren totdat het zicht opknapt. Er is weinig kans op zon, want de wolkenvelden zijn taai. Wind staat er vrijwel niet. Een temperatuur overdag in de buurt van 4 graden.

Woensdag trekt het sterke hogedrukgebied dat voor dit windloze weer zorgt zich naar het zuidwesten terug. Er komt geleidelijk een zwak tot matig briesje te staan. De wolkenvelden worden vanuit het westen afgelost met een nieuwe portie grijzigheid.

Dit grijs hoort bij een front dat in de nacht naar donderdag met regen boven onze omgeving arriveert. De stroming wordt krachtiger, er steekt wind op. Vanaf donderdag is het wisselvallig. Komend weekend lijkt nat te worden met vrij veel wind. De temperatuur klimt naar circa 8 graden.

Artikel delen: