A Balladeer treedt op in Zwolle

Zwolle – Met het nummer Superman Can’t Move His Legs hoor je de mannen van A Balladeer geregeld voorbij komen op de radio. Eigenlijk zou je ze live moeten aanschouwen om zelf te kunnen beoordelen hoe goed de nummers van hun nieuwe album Where Are You Bambi Woods? zijn. Vrijdag 23 januari kan dit, want dan staan ze op de planken van poppodium Hedon te Zwolle.

Marinus de Goederen, zanger en liedjesschrijver van a balladeer, heeft een jaar in de Verenigde Staten gewoond en zich altijd aangetrokken gevoeld tot the land of the free and the home of the brave. “Amerika is voor mij het land van film en vrijheid, van preutsheid en een diepgeworteld geloof. In God of op z’n minst in de American Dream. Niets gebeurt daar halfslachtig. Als Amerikanen geloven, geloven ze intens, als ze dromen, dromen ze groot en als ze vallen, vallen ze diep.” Dit land en haar inwoners vormt het decor voor het nieuwe A Balladeer album Where Are You, Bambi Woods?

Where Are You, Bambi Woods? Borduurt voort op de sound van voorganger Panama met de airplay hitsingles Swim with Sam en Fortune Teller. Het is wederom een luisteralbum met mooie pop/rock songs waarbij de teksten essentieel zijn. “We hebben niet moedwillig iets anders willen doen”, aldus drummer Tijs Stehmann, “maar uiteraard blijf je je als band ontwikkelen.” Dit leidde er onder andere toe dat gitarist Erik Meereboer, na een spoedcursus van 5 minuten, op Oh, California de mandoline op schoot nam. Erik: “We zochten een bepaald authentiek sfeertje voor dit nummer en met die mandoline plus Bas Kennis op accordeon en Peter Slager op contrabas, lukte het ons uiteindelijk precies dat geluid neer te zetten dat we voor ogen hadden.” Op de titeltrack van het album verruilt Marinus zijn piano voor een Wurlitzer en voor een aantal nummers moest een mannenkoor uitrukken, maar veel toeters en bellen vind je op dit album niet. “We hebben duidelijke keuzes gemaakt en per nummer bekeken wat het beste voor het liedje is”, aldus de band.

A BALLADEER

Support: CHARLIE DÉE

Locatie                      : Poppodium Hedon, Zwolle

Wanneer                   : Vrijdag  23 januari

Open                          : 20:30 uur

Aanvang                    : 21:00

Entree                        : € 12,00 (excl. €1,- servicekosten)

Kaarten verkrijgbaar via Plato en VVV in Zwolle, www.hedon-zwolle.nl en aan de deur van Hedon op de avond zelf.

 

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Leuk bandje ! Ik heb begrepen dat ZZZ binnenkort ook een optreden heeft in Hedon. Kan iemand dit bevestigen ?

  =========

  Zie online agenda !!


  ⚠️ Meld

 2. Google weet alles: zZz – Hedon, Zwolle – 24-01-2009 –

  Maar a Balladeer is idd een leuk bandje en via de Swollenaer kun je vrijkaarten winnen. Succes! 🙂


  ⚠️ Meld

Reageer