Parijs - Roubaix - Foto: Leon van Bon
Parijs - Roubaix
Foto: Leon van Bon

Uniek wielerfestival in Theater de Spiegel

Zwolle – Een groots Wielerfestival in Theater de Spiegel staat op het programma voor zondag 17 april (Eerste Paasdag). Wielerliefhebbers zijn welkom en kunnen genieten van alles wat met wielrennen te maken heeft.

In de ochtend staan er een drietal verschillende fietstochten op het programma en ’s middags is er de mogelijkheid om de wielerklassieker Parijs – Roubaix op een groot scherm te zien. Deze uitzending vindt plaats in de Mateboerzaal. Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam, makers van de podcast In Het Wiel brengen hierbij live verslag uit.

Henk Zuidema, eigenaar van Mechanieker Zwolle, en Alex van de Vosse organiseren Wielerfestival Zwolle. Zwolse theaters is partner en ondersteunt dit festival. Zowel Henk als Alex zijn geen onbekenden in de wielersport. Henk Zuidema reisde jarenlang met verschillende internationale ploegen over de wereld en Alex is ook al jaren actief in de wielersport, in zijn jonge jaren als renner en tegenwoordig als racecoach bij BEAT Cycling.

Dit groots opgezette Wielerfestival bevat verschillende activiteiten voor wielerliefhebbers. Het festival is ‘modulair’, deelnemers bepalen zelf aan welke onderdelen ze deelnemen. De dag begint met een gezond ontbijt, waarna er een drietal tochten op het programma staan: een kasseientocht door Salland, een gravelride en een retro tocht.

Bij terugkomst is er een pastabuffet en zijn er diverse stands en clinics voor de échte wielrenner. Het allerleukst is natuurlijk om de wielerklassieker Parijs – Roubaix samen met andere wielerliefhebbers vanuit een rode pluche theaterstoel te bekijken. Dit maakt het Wielerfestival Zwolle tot een uniek evenement.

In de Mateboerzaal geven Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam op het podium live commentaar op deze prachtige koers.

Meer informatie over het programma en inschrijven voor het Wielerfestival op 17 april in Theater de Spiegel kan vanaf 18 februari via www.wielerfestivalzwolle.nl. Alex en Henk zijn in ieder geval achter de schermen druk bezig met de organisatie en hebben er veel zin in.

Foto's 2
Parijs - Roubaix - Foto: Leon van Bon
Parijs - Roubaix
Foto: Leon van Bon
Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.