Steenstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Steenstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Windstil, grijs en droog

Zwolle – Dinsdag is het meestal windstil in Zwolle. Tot grootschalige mist komt het in de ochtend vermoedelijk niet. Een mistbank in het buitengebied zou ‘s morgens vroeg wel kunnen.

Een groot grijs wolkendek hangt boven de stad. Het is zo dun dat er geen regen uit valt, maar dik genoeg om de zon compleet af te schermen. De zon moet het hebben van een gat in de wolken. Op bijgaande foto gebeurde dat, maar lukt het dinsdag ook? Het is niet te voorspellen. Het kwik hangt dinsdagochtend vroeg iets boven het vriespunt. In de middag stijgt de temperatuur naar ongeveer 4 graden. Dat is niet veel, maar het scheelt dat het niet waait. We zitten midden in een hogedrukgebied. Het gaat zich wat terugtrekken naar het westen.

In de nacht naar woensdag zou je dat kunnen merken door een zuchtje wind uit het zuidwesten. De wolkenlaag wordt ’s nachts iets dikker. Misschien dat er spatjes motregen uit neerdalen. Het kwik zakt naar ongeveer 2 graden.

Woensdag overdag is de maximumtemperatuur 6 graden. Vanuit het noordwesten is er aanvoer van wolkenvelden. Misschien vallen er enkele druppeltjes motregen uit. Vanuit het zuidwesten steekt er een beetje wind op: matig, kracht 3.

Donderdag trekt de wind aan naar kracht 4 uit het westen tot noordwesten. Een regenfront schuift over Zwolle. Aan de achterkant is er behoorlijk wat ruimte voor zon. Dat zal in de middag zijn. De temperatuur loopt op naar 8 graden.

Vrijdag neemt de wind iets af en de zon schijnt tussen de wolkenvelden door. In het weekend komt een actieve storing in de buurt. De precieze koers is nog niet bekend, maar een enkel weermodel berekent momenteel dat hij recht over Zwolle kachelt. Wisselvallig weer met dikke bewolking en een stevige wind zitten er dik in. Een temperatuur overdag van 7 tot 9 graden.

Artikel delen: