Bushaltes in Zwolle toegankelijker

Zwolle – Een groot aantal Zwolse bushaltes wordt de komende twee jaar beter toegankelijk gemaakt. Bij ruim 150 halteplaatsen verspreid over de hele stad wordt onder andere instappen makkelijker en komt er meer ruimte voor passagiers. Vanaf 19 januari worden de stadsbushaltes bij het station aangepast.

Maatregelen die met name mensen die slecht te been of invalide zijn ten goede komen zijn het verhogen van de trottoirs van tien naar achttien centimeter en het verbreden van looproutes waar dat mogelijk is. Bovendien komen er blindengeleidelijnen om passagiers met geen of minder zicht van dienst te zijn. De werkzaamheden bij het station maken onderdeel uit van een project dat zo´n twee jaar duurt. Er worden vooralsnog 150 haltes aangepast, ongeveer de helft van het aantal dat de gemeente beheert. De keuze van de haltes die aangepast worden is gemaakt samen met belanghebbenden in de stad. Het gaat dan om haltes bij onder meer ziekenhuizen, het stadscentrum, winkelcentra en zorgcentra.

De aanpassing van de haltes zijn een gevolg van afspraken die gemaakt zijn door de overheid en consumentenorganisaties over een betere toegankelijkheid van het openbaar vervoer. Zo is de instap van bussen al verlaagd en wordt de reizigersinformatie in bussen verbeterd.

Tijdens de werkzaamheden bij het station komen er tijdelijk vervangende haltes aan het stationsplein.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Bushaltes?
    In de Aalanden verdwijnen steeds meer bushaltes. Tijdens werkzaamheden worden bushaltes rustig een maand opgeheven (terwijl vrachtwagens wel gewoon door kunnen rijden) en abri’s worden weggehaald of verplaatst. Wat nou toegankelijk???


    ⚠️ Meld

Reageer