Stadsgracht - Foto: Wouter Steenbergen
Stadsgracht
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Grijs, overwegend droog en de wind is terug

Zwolle – Woensdag is en blijft het grijs. Misschien valt er nog een druppeltje motregen uit de wolken ook. In de ochtend is die kans een beetje groter, maar we gaan uit van een verder droge dag.

Het kwik in de Zwolse thermometers doet niet veel, de dag begint met ongeveer 3 graden en in de middag is het met zo’n 5 graden gedaan. De wind is terug van weggeweest. Hij is matig, kracht 3, vanuit het zuidwesten. Dit is een aanloopje naar meer wind op donderdag. Een storing trekt dan over met regen en een stevige bries, kracht 4. Eerst nog uit het zuidwesten, in de loop van de ochtend draaiend naar het westen tot noordwesten.

De storing brengt donderdagochtend behalve wind ook regen. In het begin van de middag is de regen voorbij en klaart het op. Met een beetje geluk breekt de zon mooi door. Maar er zijn ook wolken, waar nog een enkel buitje tussen kan zitten.

Vrijdag is een droge dag, eveneens met kansen voor de zon. Later op de dag neemt de bewolking toe. Dit heeft te maken met een actieve storing die in het weekend passeert met dikke bewolking, wind en van tijd tot tijd regen. Voor de zaterdag wordt een opvallend hoge temperatuur van circa 10 graden berekend.

Maandag mag Zwolle onstuimig weer verwachten. Er komt vanaf de Noordzee een storing op ons af. Waterkoude zeelucht stroomt binnen vanuit het noordwesten. Winterse buien staan op het programma.

Artikel delen: