Bands gezocht voor Bevrijdingsfestival Overijssel

Zwolle – Popfront zoekt semi-akoestische bands en singer-songwriters die willen optreden tijdens het Bevrijdingsfestival Overijssel, op dinsdag 5 mei in Zwolle. Voor het derde jaar op rij heeft Popfront een eigen, intiem podium: het Popfrontcafé. Om dat podium te vullen, zoekt Popfront talentvolle acts uit heel Overijssel.

Het Popfrontcafé was afgelopen jaren een groot succes. Op het gezellige veld van de Oogstarea stond het intieme podium, waar vooral singer-songwriters en semi-akoestische bands zich toonden aan het grote publiek. Dit jaar gebeurt dat opnieuw. Speel je in een (semi-)akoestische band, of ben je een gepassioneerd singer-songwriter? Geef je dan op voor de voorrondes in Popfront, op zaterdagavond 21 en zondagmiddag 22 februari. Daar wordt bepaald welke muzikanten op 5 mei in het Popfrontcafé staan.

Aanmelden kan tot 30 januari via bfo@popfront.nl of telefonisch: : 038 – 452 63 14 Meer informatie is ook op www.popfront.nl te vinden.

Popfront in Zwolle is een vrijwilligersorganisatie, opgericht in 1982. Doelstelling: een bijdrage leveren aan de muziekcultuur in de regio, vooral gericht op amateur-muzikanten. Popfront wil een inspirerende muziekbeleving mogelijk maken voor een brede doelgroep. Sinds 1996 is Popfront gevestigd in gebouw De Branie, naast Hedon, aan de Burgemeester Drijbersingel in Zwolle. Popfront heeft zes oefenruimten waar wekelijks tientallen bands oefenen, het muziekcafé is dagelijks geopend en bands kunnen er ook terecht voor studio-opnamen. Regelmatig zijn er optredens, in diverse muzikale stijlen. Daarbij is de toegang altijd gratis.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Haha! Wat een vertrouwen! Dan zou ik wel heel snel eigen nummers moeten gaan schrijven! Onze andere gitarist is er al mee bezig.
  Maar semi akoestisch zou ook zonder band wel te regelen moeten zijn. Ik zal eens kijken wat ik kan doen 😉


  ⚠️ Meld

 2. Ik zou wel graag weer wat meer (grotere) hardere bands zien.
  Afgelopen jaren sowieso al (bijna) geen echte hardcorepunk op het festival gezien.

  Maar goed, het kan natuurlijk nooit perfect zijn. 🙂


  ⚠️ Meld

 3. Ik denk dat veel mensen dat niet vinden passen bij een bevrijdingsfestival. En op zich vind ik ook wel, dat het hoofdpodium muziek moet geven die algemeen geaccepteerd is. De andere podia moeten wel wat exotischere dingen kunnen laten zien lijkt me.


  ⚠️ Meld

 4. Dick is oost-indisch-woordblind 😉

  Ik ben overigens wel al aan het kijken voor een semi-akkoestische gitaar. Of ik voldoende werk klaar heb voor 30 januari betwijfel ik 🙂

  Ik vind het overigens wel een goed idee om dit er naast de band bij te proberen!


  ⚠️ Meld

Reageer