9.575 Kerstbomen ingezameld

Zwolle – De grootscheepse inzameling van kerstbomen “Oude bomen vangen veel winst” heeft dit jaar 9.575 kerstbomen opgeleverd. Vooral de eerste inzameldag op 7 januari is met 6.766 ingezamelde bomen een succesvolle dag geweest. Wethouder Kenkhuis is tevreden: “De kinderen hebben zich weer enorm ingezet, fantastisch. Reuze bedankt allemaal!”

Voor elke ingeleverde kerstboom hebben kinderen 20 eurocent gekregen en een stempel op een spaarkaart.Met tien stempels is de stempelkaart vol. Eén volle stempelkaart is een toegangsbewijs voor het Hanzebad of het Aabad. Met tweevolle stempelkaarten kunnen kinderen naar een film naar keuze in bioscoop de Nieuwe Buitensociëteit.

De ingeleverde kerstbomen zijn op de inzamelpunten versnipperd. De eerste kerstbomen zijn woensdagmiddag 7 januari door wethouder Hennie Kenkhuis in de versnipperaar gedaan bij het verzamelpunt aan de Trompstraat in de Wipstrik. Het versnipperde materiaal gebruikt de gemeente weer als bodembedekker in de Zwolse plantsoenen.  

Vorig jaar werden 11.056 kerstbomen opgehaald. Waarom het er dit jaar minder zijn is niet duidelijk. Het doel van de actie – voorkomen dat afgedankte kerstbomen op straat komen te liggen – is wel gehaald: bijna nergens zijn oude kerstbomen op straat aangetroffen.

Artikel delen:
Reacties 7

Reageer