Dominic Seldis
Dominic Seldis

Dominic Seldis gaat Edelweiss Festival presenteren

Zwolle – Dominic Seldis, bekend jurylid van het succesvolle tv-programma Maestro en contrabassist bij het Concertgebouworkest, gaat het eerste Edelweiss Festival presenteren. Dit klassieke-muziekfestival wordt begin juli gehouden.

Seldis bezocht recent Zwolle om de Edelweiss-plannen te bespreken en diverse locaties te bekijken. Hij heeft enthousiast aangeboden het eerste Edelweiss Festival te presenteren. Op dit moment zijn er besprekingen met bekende musici en ensembles, onder wie operazangeres Francis van Broekhuizen, het Alma Quartet, violiste Rosanne Philippens, de Nederlandse Reisopera en het Metropole Orkest.

Zij hebben aangegeven graag aan het festival deel te nemen. De festival-organisatie meldt: “Uiteraard zullen ‘onze eigen’ jeugdorkesten, waaronder Het Britten Jeugd Strijkorkest, ook van de partij zijn.”

Het Edelweiss Festival vindt in het eerste weekend van juli plaats. Stichting Edelweiss werkt nauw samen met de Zwolse Theaters en het Academiehuis/de Grote Kerk, waar ook onderdelen van het festival zullen plaatsvinden. Burgemeester Snijders en andere Zwolse prominenten, zoals Jacco Vonhof en Marlies van Wijhe, hebben in het comité van aanbeveling zitting genomen.

Artikel delen: