De week van hulp bij het huishouden

Zwolle – Werken in de Thuiszorg is uitdagend, zinvol en bovenal leuk. Deze aspecten worden volgende week uitgedragen door de gemeente Zwolle en een aantal organisaties die hulp bij het huishouden aanbieden in Zwolle.

Gezamenlijk organiseren zij van 19 tot en met 22 januari ‘de week van hulp bij het huishouden’. Daarbij is er werk genoeg in de thuiszorg. Wethouder Erik Dannenberg opent ‘de week van hulp bij het huishouden’ door op maandag 19 januari van 9.00 tot 11.00 uur de handen uit de mouwen te steken als hulp bij het huishouden. Ook drie directeuren van de zorgaanbieders gaan die ochtend een paar uur aan de slag als hulp bij het huishouden. De week van hulp bij het huishouden kent diverse activiteiten, gericht op (potentiële) hulpen bij het huishouden. Op dinsdag 20 januari worden alle mensen die nu als hulp bij het huishouden werken in het zonnetje gezet. Zij krijgen van hun zorgaanbieder een presentje aangeboden als dank voor hun inzet, met daarbij een kaartje van verantwoordelijk wethouder Erik Dannenberg.

Informatiemarkt

Op woensdag 21 januari delen medewerkers van de thuiszorg in de binnenstad van Zwolle flyers uit. Op de flyer staat informatie over de informatiemarkt over werken als hulp bij het huishouden die op donderdag 22 januari van 13.30 tot 15.30 uur wordt gehouden in de Raadszaal van het Stadhuis, Grote Kerkplein 15.

Het programma van de markt is als volgt:

–          13.30 – 13.40 uur            welkom met koffie en thee

–          13.40 – 13.50 uur             inleiding over belang van thuiszorg door Ineke van Hofwegen, hoofd afdeling individuele voorzieningen Wmo gemeente Zwolle

–          13.50 – 14.00 uur             inleiding over werken in de thuiszorg door Joan Jonkers, directeur Icare, namens alle Zwolse zorgaanbieders

–          14.00 – 14.15 uur             Interview(s) met mensen die nu werken als hulp bij het huishouden

–          14.15 – 14.30 uur            koffie en thee

–          14.30-             14.45 uur            Theateract over hulp bij het huishouden

14.45 – 15.30 uur            Gelegenheid tot het stellen van vragen

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Na de mislukte mediacampagne om personeel te werven is dit misschien een manier?
  Het werken voor en met mensen is fijn en dankbaar, daar ligt het niet aan.
  De reden van het niet succesvol werven zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden voor deze mensen.
  Als er een goede kracht komt (nummer 18 in 4 maanden!!!!) dan is die met een week of twee weer weg omdat er bijna overal elders werkgevers met betere voorwaarden zijn.
  Voor de clienten één ramp, die echt niet wordt opgelost met een “gezellig weekje”…


  ⚠️ Meld

Reageer