Illustrator zoekt dromen, onverklaarbare visioenen en nachtmerries van Zwollenaren

Illustrator zoekt dromen, onverklaarbare visioenen en nachtmerries van Zwollenaren

Zwolle – Illustrator Steef Wildenbeest is voor een kunstproject op zoek naar de dromen van Zwollenaren. Met het project Zwolle Droomt ontving de illustrator subsidie van de Stadkamer om Zwolse dromen te vertalen naar nieuw beeldend werk.

Onverklaarbare visioenen, angstaanjagende nachtmerries of terugkerende dromen, ze zijn alle welkom. De Zwolse illustrator Steef Wildenbeest ontdekte dat veel van zijn tekeningen een droomachtig karakter hebben. Zijn tekeningen zijn vaak surrealistisch en laten veel aan de fantasie over. Wildenbeest bedacht dat het een goed idee zou zijn om zijn eigen dromen in beeld te vangen. Er was echter één probleem.

De illustrator droomt zelf eigenlijk nooit. “Wanneer ik droom gaat het meestal om hele normale dingen. Bijvoorbeeld mijn dagelijkse boodschappen, het schrijven van een mail of een saaie treinreis naar huis.”

Dit bracht Steef op het idee om niet over zijn eigen dromen te vertellen, maar juist over die van anderen. Vorig jaar presenteerde hij succesvol zijn idee aan de Stadkamer tijdens de jaarlijks terugkerende ArtPitch038; een fonds voor ondernemers in de creatieve sector. Momenteel is Steef op zoek naar zoveel mogelijk dromen van Zwollenaren om nieuwe inspiratie op te doen.

“Ik ben niet zozeer geïnteresseerd in het verklaren van dromen, maar meer hoe je als kunstenaar een droom kunt vertalen naar beeld. In een droom zit je niet vast aan de regels van het alledaagse bestaan. Wanneer mensen vertellen over hun meest recente droom, voel je vaak terug hoe lastig het is om deze onder woorden te brengen. Ik ben nieuwsgierig of het dan makkelijker is om het in beeld om te zetten.”

Steef wil dan ook zo veel mogelijk Zwollenaren oproepen om hun dromen naar hem op te sturen. Onverklaarbare visioenen, terugkerende dromen en zelfs nachtmerries zijn meer dan welkom.

Dromen kunnen opgestuurd worden via mail naar info@steefwildenbeest.nl, of naar het postadres Koewegje 4, 8021 AG Zwolle, t.a.v. Steef Wildenbeest.

Foto's 2
Illustrator zoekt dromen, onverklaarbare visioenen en nachtmerries van Zwollenaren
Artikel delen: