Nora Kastein met haar kunstwerk '"I am a Portal" - Foto: MarkiekusGo
Nora Kastein met haar kunstwerk '"I am a Portal"
Foto: MarkiekusGo

Kunstenaar Nora Kastein exposeert in het Langhuis en in Singapore

Zwolle – Het Zwolse publiek wordt getrakteerd op een corona-proof raam expositie in kunstcentrum het Langhuis.

De werken van Nora Kastein gaan naar eigen zeggen vaak over balans en harmonie. “Dat gaat van installaties die opgaan in de omgeving tot aan harmonie in het lichaam. Dit heeft overeenstemming met de welnessindustrie praktijken zoals yoga maar ook met Confusius, vertelden Aziatsche klanten mij”, aldus Kastein.

De sculpturen van gips, glas, polyester en licht werden eerder getoond in de EU City of Culture 2020/2021 in Parma (Italië). “Ik ben in Zwolle afgestudeerd, woon en werk hier en ben blij dat na deze reis de beelden nu weer thuisgekomen zijn in mijn hometown Zwolle en dat ik het aan het Zwolse publiek mag tonen. Als kunstenaar vind ik het belangrijk dat mijn werk zowel lokaal (Zwolle), nationaal (EU) , als internationaal (Azië en de U.S.) resoneert”.

De tentoonstelling in het Langhuis omvat ook een NFT video werk uit haar Moire series. De serie bestaat uit installaties in de natuur, 2d en digitaal werk. De NFT Video “Moire variations” heeft een primeur in het Langhuis en zal op 25 februari aangeboden worden op de NFT & kunst receptie in Singapore in de prestigieuze Le Freeport. Het wordt georganiseerd door de Margin Asian office, een deel van haar bedrijf Margin (Art & Media) BV. Voor meer informatie kijk op www.margin-am.nl/nft

Geniet van deze corona proof expositie. Bezichtigingen zijn tot en met 20 februari 24 uur per dag door de ramen van het Langhuis te zien. Het is het best zichtbaar wanneer het donker wordt.

Foto's 3
"Rebirth"  - Foto: Nora Kastein
"Rebirth"
Foto: Nora Kastein
Kunstenaar Nora Kastein exposeert in het Langhuis en in Singapore - Foto: Nora Kastein
Foto: Nora Kastein
Artikel delen: