Beginnend automobilist van de weg gehaald

Zwolle- Donderdagmorgen 15 januari is tijdens een controle op de Deventerstraatweg het rijbewijs van een 19-jarige man ingevorderd.

 

 

Agenten zagen dat de man verschillende voertuigen inhaalde over een doorgetrokken streep. Daarnaast bleek dat hij 108 km per uur reed. De man bleek een beginnend bestuurder te zijn. Het rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Nooit meer teruggeven dat rijbewijs. Hij heeft kennelijk niet in de gaten dat hij een moordwapen in de hand heeft. En dat helemaal in een bewoonde kom, zo hard rijden.


  ⚠️ Meld

 2. Wat daar wel het geval is is dat de fietsers goed gescheiden van de rijbaan. Toch is dit veel te snel daar. En dat inhalen…. doe toch gewoon rustig aan… een stuk verder mag je gewoon weer inhalen.


  ⚠️ Meld

 3. geschreven door peter, op 16 januari 2009 om 12:22
  Hij heeft kennelijk niet in de gaten dat hij een moordwapen in de hand heeft.

  Daarvan rijden er helaas énorm veel van rond. Van die gasten die ook nog eens niet goed uitkijken.
  Doodleuk vanuit een zijweg een voorrangsweg oprijden en daarbij eerst het fietspad oprijden zonder even te controleren of er uberhaupt een fietser aan komt. Ben je als fietser een beetje assertief waardoor ze in de ankers moeten, dan ben je al snel als fietser ‘levensmoe’ en ‘gevaarlijk’. Tja…. Ik blijf me nog altijd afvragen wat gevaarlijker is: een fiets of een auto. Beiden gevaarlijk als ze verkeerd gebruikt worden. Maar de auto is potentiëel gewoonweg veel gevaarlijker met z’n 50x zo grote massa en doorgaans 3x zo hoge snelheid (binnen de bebouwde kom). D energie bij een botsing is daarbij 450x zo groot als bij een fiets.
  Daar staan mensen met het roze papiertje veel te vaak niet bij stil.

  En deze knakker die nog niet zo lang geleden de boel goed geleerd zou moeten hebben, heeft dat klaarblijkelijk al hélemáál niet in de gaten. Met zijn 2x zo hoge snelheid maakt hij de impact van de botsing 4x zo groot in vergelijking met dezelfde auto bij 50 km/h.


  ⚠️ Meld

Reageer