Voicst op Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle

Zwolle – Ieder jaar wordt op 5 mei de Nationale Start Bevrijding georganiseerd op één van de dertien festivals. In 2009 wordt het in Zwolle gehouden! De Nationale start zal ’s ochtends plaatsvinden, met o.a. een vooraanstaande Nederlander (waarschijnlijk minister president J.P. Balkenende) die het festival gaat openen.


Voicst was tijdens het GRAS-concert in Zwolle…

Voicst, Ellen ten Damme & Isis en de Typhoon zijn door het Nationaal Comité 4 en 5 mei benoemd tot Ambassadeurs van de Vrijheid 2009. Ook helpen de ambassadeurs mee om het thema Vrijheid en Identiteit uit te dragen en spelen ze allemaal een eigen versie van het door Thé Lau geschreven Lied van de Vrijheid. Voicst zal tijdens het Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle aanwezig zijn. De artiesten worden met een helicopter vervoerd.

Het rocktrio Voicst: “Als Ambassadeurs van de Vrijheid willen wij laten zien hoe je met een open blik naar de wereld kan kijken en verschillende perspectieven naast elkaar kunt zetten. Vrijheid voor ons is om te kunnen zeggen en doen wat je denkt met respect voor anderen.” Je kunt deze Ambassadeurs zien op de Bevrijdingsfestivals in Zwolle, Assen, Groningen en Leeuwarden.

De Zwolse Rapper Typhoon treedt tijdens de Bevrijdingsfestivals samen op met zijn vrienden Sticks & Rico (ex-Opgezwolle), Blaxtar en Neske Beks in Haarlem, Vlissingen, Den Bosch en Almere. Typhoon vindt het een eer om Ambassadeur van de Vrijheid te zijn. “Vrijheid is voor mij grenzen overstijgen. Als we onze beperkingen kunnen omzetten in mogelijkheden, zullen we de vrijheid die we nu hebben meer waarderen en vergroten.”

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Ja, maar Novastar is weer gewoon een verbelgde Nederlander. Er zijn ook heel veel leuke bandjes in Engeland, The Kooks ofzo, of The Pigeon Detectives, zitten toch om de haverklap in Amsterdam. Ook leuk: Kim Wilde, staat binnenkort gewoon in Paradiso dus moet best te betalen zijn. En natuurlijk Racoon, en A Balladeer en Lucky Fonz III en hoe heet die jongen uit Zwolle uit voorheen The Jones, die worden vast binnenkort bekend gemaakt 😀


  Maak melding

 2. Ik knal er nog een paar namen uit, wie weet leest Niek van der Sprong mee. Kubus en Banbang uit Zwolle graag, dan Pete Philly en Perquiste graag want live retegoed en vooruit, Kempi voor de kids. En danneuh…C-Mon & Kypski natuurlijk en Kraak en Smaak en Aux Raus (raggen!) en Noisia en Room Eleven (goed, goed, goed) en dan, vooruit. als afsluiter Marco Borsato. Heb ik een leuke dag ;D


  Maak melding

 3. Ach, iedereen wil altijd meer en groter, maar kijk eens om je heen.
  Sanne staat er al, misschien komt Zwollenaar bertolf er ook wel bij. Hier in de regio en verder is er zoveel talent waar we van kunnen genieten. De sfeer op het bevrijdingsfestival is als uniek te ervaren. Drukte gezelligheid en geen wantoestanden. Het gaat gewoon weer genieten worden. Heb er zin in!


  Maak melding

 4. Maakt het uit wat voor politieke stroming je aanhoud? als het maar gezellig is, en je niet de hele tijd op elkaar gaat lopen katten…
  Ik vind het ook niet tof dat harry het festival opent, maar daar kunnen we toch niks aan doen.

  anyways, wat mij betreft mag kudra mata wel weer komen, en anders noir of June in December ;D


  Maak melding

Reageer