IJssculpturen een maand langer in Zwolle te zien

Zwolle – Wie nog geen bezoek heeft gebracht aan het Nederlands IJssculpturenfestival in Zwolle, krijgt een maand langer de tijd. De organisatie van het festival heeft besloten de openingsperiode te verlengen tot en met zondag 1 maart 2009. Het Nederlands IJssculpturenfestival geeft door middel van sneeuw- en ijsbeelden een chronologisch overzicht van de belangrijkste bijbelse vertellingen. De winterse ijsbeelden zijn te bezichtigen in een thermische tent op het manifestatieveld in Park De Wezenlanden.

Een verlenging van het Nederlands IJssculpturenfestival staat of valt bij de kwaliteit van de ijs- en sneeuwbeelden. Door de lage buitentemperaturen hebben de koelmachines in de thermische tent minder hoeven draaien. Hierdoor zien de beelden er nog steeds perfect uit en is een verlenging van de openingsperiode met een maand geen probleem. Op deze manier kan de organisatie tevens tegemoetkomen aan de vele aanvragen voor een bezoek in de periode na 1 februari 2009. Op zondag 1 maart 2009 sluit het Nederlands IJssculpturenfestival in Zwolle definitief haar deuren.

Openingstijden en entreeprijzen

Het Nederlands IJssculpturenfestival in Zwolle is tot en met zondag 1 maart 2009 dagelijks geopend van 10.30 tot 18.00 uur.

De entreeprijs voor volwassenen bedraagt € 8,50. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar kost een kaartje € 4,50. Kinderen tot 4 jaar mogen onder begeleiding van een ouder het festival gratis bezoeken. Een familieticket, bestaande uit twee volwassenen en twee kinderen vanaf 4 jaar kost € 22,50. De entree voor 65-plussers en minder validen met begeleiders bedraagt € 7,50. Groepen vanaf 20 personen krijgen € 1,00 korting op de voor hen geldende toegangsprijs.

Bezoekersinformatie

De bezoeker wordt aangeraden warme kleding en schoeisel te dragen. De temperatuur in de tentoonstellingsruimte bedraagt namelijk 8 graden beneden het vriespunt. Na een tocht langs de sculpturen kunnen de bezoekers zich in de gezellige ‘Winterstube’ opwarmen met een kopje warme chocolademelk of Glühwein en genieten van andere winterse gerechten en drankjes.

De ijs- en sneeuwsculpturen zijn te bezichtigen in een thermische tent op het manifestatieveld van Park De Wezenlanden, gelegen aan de Wethouder Alferinkweg in Zwolle. Van maandag tot en met vrijdag kunnen bezoekers parkeren in een van de vele parkeergarages in de buurt van het festivalterrein. In het weekend kunnen bezoekers hun auto ook parkeren bij het Provinciehuis Zwolle, Luttenbergstraat 2, 8012 EE Zwolle. Wie een routeplanner wil gebruiken, kan het beste het adres van het Provinciehuis Zwolle aanhouden. Reizigers met het openbaar vervoer nemen bij het station van Zwolle buslijn 1. Uitstappen bij de halte Provinciehuis.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. was echt mooi maar om het nu vervolgens nog weer 1 maand extra uit te melken is weer wat overdreven, vooral gezien de hoge buitentemparaturen niet erg milieuvriendelijk


    ⚠️ Meld

Reageer