Palestrinalaan - Foto: Wouter Steenbergen
Palestrinalaan
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zonnige perioden en overwegend droog

Zwolle – Maandagochtend kan een laatste buitje overtrekken. Dit is het staartje van de storing die zondag in Zwolle een etmaalhoeveelheid regen achterliet van ruim 20 liter per vierkante meter. De wind is maandag achter de storing nog fors.

Windkracht 3 tot 4 uit het noordwesten, die de stad helpt opdrogen van de kleddernatte zondag. In de middag de meeste wind, ‘s avonds neemt hij wat af en draait naar het zuidwesten. De temperatuur bereikt een maximum van 7 graden. Door de stevige wind voelt het kouder aan, vooral ’s morgens vroeg. Gelukkig kunnen we zonnige perioden verwachten. De zon schijnt tussen wolken door die vanuit het noordwesten naar Zwolle toe drijven. De kans dat er na negen uur ’s morgens nog een buitje tussen zit, wordt steeds kleiner.

De luchtdruk stijgt maandag, wat helpt tegen wolkenvorming. Met een beetje geluk klaart het breed op en is er veel blauwe lucht te zien. Met wellicht een mooie zonsondergang om half zes.

Een hogedrukgebied nestelt zich boven Frankrijk. De aanvoer komt daardoor uit het westen, waarvandaan weer plenty bewolking op weg gaat naar de regio Zwolle. Ook komt in de nacht naar dinsdag een zwak front mee, dat een beetje gedruppel kan loslaten.

Dinsdag is er veel grijze bewolking. Er valt misschien een spatje motregen uit, niet veel. De wind blaast stevig vanuit het westen tot zuidwesten. De vrij hoge temperatuur van tegen de 10 graden valt op. Op woensdag is het net zo zacht. Maar ook dan zit de zon meestal verborgen achter een wolkenmassa. Woensdagavond passeert een front met enige regen.

Artikel delen: