Middelweg - Foto: Wouter Steenbergen
Middelweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Grijs en kans op een beetje motregen

Zwolle – Dinsdag is er niet veel aan het weer in Zwolle. Alleen de verwachte middagtemperatuur van 9 à 10 graden is het vermelden waard. Vrij hoog voor de tijd van het jaar. Grijze bewolking heeft de overhand. Met heel veel geluk valt er een enkel gat in.

Soms is het wolkendek dik genoeg om druppeltjes lichte regen of motregen los te laten. In de avond is de kans op spatjes regen groter dan overdag. Er staat een matige bries uit het zuidwesten tot westen, kracht 3 tot 4. Die maakt het vooral in open gebied kouder dan de vrij hoge thermometerstand suggereert. In de nacht blijft het bewolkt boven Zwolle. Ook de matige wind blijft ‘s nachts staan.

Onder het wolkendek daalt het kwik niet veel. Een minimumtemperatuur woensdagochtend van 8 graden, ‘s middags wordt dat ongeveer 9 graden.

Woensdag zit Zwolle nog steeds opgescheept met een massa grijzigheid boven de stad. Een front ten noorden van de Waddeneilanden zakt langzaam deze kant op. De bewolking wordt dikker en de kans op regen is groter dan op dinsdag, met name in de middag en avond.

Donderdagochtend komt dat front eindelijk over, met kans op enkele regenbuien. We komen in een koelere luchtsoort terecht: 6 graden is het maximum.

Vrijdag en zaterdag zitten we overdag ook op dat temperatuurniveau. Maar de bewolking schuift waarschijnlijk naar het zuidoosten weg. Zonnig en droog weer lonkt die dagen. De nachten worden wel kouder, er is dan kans op lichte vorst.

Artikel delen: