Spectaculaire Six-bar wedstrijden bij Zwolle International

Zwolle –  ‘Mooiste Springavond van het Jaar’ . Zo staat de vermelding in het programmaboekje van de Zwolle International op zaterdagavond. De Six-bar wedstrijden stonden vandaag op het programma.De Six-bar is een wedstrijd waarin zes exact dezelfde hindernissen in een rechte lijn achter elkaar staan opgesteld. De hindernissen staan op ongeveer 11 meter van elkaar, in hoogte oplopend. Na iedere ronde gaan de hindernissen tien centimeter omhoog, een afgeworpen balk betekent onmiddellijk eliminatie. De opzwepende muziek en de stem van Gerhard ten Berge zorgden er voor dat het publiek wild enthousiast werd tijdens deze spectaculaire springcompetitie. Naast de Six-bar competitie zaterdagavond werd overdag de finale van de Hippo Zorg Jumping Challenge klasse L verreden.  25 combinaties hebben de afgelopen maanden punten verzameld om vervolgens tijdens Hippisch Hengelo de halve finale te kunnen rijden en zich te kwalificeren voor de finale zondagmiddag om 14.20 uur.
Artikel delen:
Reacties 9
 1. dierenmishandeling is een beter woord hiervoor. bij een beroemde stal is met de verborgen camera gefilmd dat die beesten ondanks dat ze de hoogte haalden toch een klap voor hun benen kregen zodat ze nog hoger gingen. verder vraag ik me af of er wel dopingtests worden gehouden bij dergelijke peppi en kokki evenementen of vindt de bond het allemaal wel weer best ?


  ⚠️ Meld

 2. @ Joop
  We hebben het hier over een professionele sport (en hengstencompetitie) wat niets met dierenmishandeling te maken heeft en alles met sport (inclusief dopingtesten). Het verhaal waar jij naar verwijst is minstens 15 jaar oud en past meer bij de peppie en kokkie aflevering.  ⚠️ Meld

 3. military
  military ja.. dat is echt dierenmishandeling.. en die tik op de benen komt heus nog wel voor ja.. bij mensen die DENKEN dat ze zo met paarden om moeten gaan.
  Net als broodfokkers.. die komen ook helaas nog voor.
  Military daarentegen wordt gewoon leuk geaccepteerd overal, terwijl ze daar benen breken en dan naar het slachthuis kunnen.
  Nou dat is topsport of niet? :'(


  ⚠️ Meld

 4. Sjaak Sleiderink, Don Kortrink Jur Vrieling deelden zaterdag de eer om de eerste six-barcompetitie tijdens Zwolle International op naam te schrijven. Ze trotseerden allen foutloos de hindernis van 2,00 meter. ,,Dat was hoog!⤝, was de logische reactie van Sjaak Sleiderink.

  Sjaak Sleiderink trotseerde de hindernisserie als eerste starter in de vierde barrage alsof het een klein kruisje was. Ook Don Kortrink en Jur Vrieling hadden weinig moeite met de hindernissen. Kimberly Winsingh kwam tot de derde barrage – waar de laatste hindernis op 1,85 meter stond – foutloos rond en eindigde als vierde.

  horses.nl


  ⚠️ Meld

Reageer