Van Karnebeekstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Van Karnebeekstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Bewolkt en vooral in de middag en avond kans op een beetje regen

Zwolle – Woensdag is het grijs boven Zwolle. Een tijdelijke doorbraak van de zon, zoals dinsdagochtend gebeurde, is niet waarschijnlijk. Want een front met bewolking komt tergend langzaam vanuit het noorden richting Zwolle.

De hele dag is er kans dat uit het wolkendek spatjes motregen vallen. Naarmate het front ‘s middags dichterbij komt, wordt die kans groter. Vooral in de avond en nacht, wanneer het front nabij is, kan het nat worden. Grote regenhoeveelheden worden echter niet verwacht. De temperatuur komt woensdag een graadje lager uit dan de hoge waarden op dinsdag. Toen registreerden de twee weerstations van Weblog Zwolle een middagtemperatuur van ruim 11 graden.

Zacht voor de wintermaand februari, maar dat werd enigszins verhuld door de wind. Woensdag staat er ook een matige zuidwestenwind, kracht 3 tot 4. In de avond en nacht neemt de wind af.

Donderdagochtend passeert het front Zwolle met regen. Er stroomt minder zachte lucht binnen. Het kwik daalt gedurende de dag naar een graad of 6. De bewolking wordt dunner, maar het is de vraag of dat voldoende is voor een zonnetje donderdagmiddag.

Vrijdag lukt het wel met de zon. Na een koude nacht met opklaringen en een temperatuur dichtbij het vriespunt, zijn we overdag van dat grijze wolkentapijt af. Er is blauw te zien boven Zwolle. De temperatuur is 6 à 7 graden en er staat niet al te veel wind uit het noordwesten. In de nacht naar zaterdag is er grote kans op nachtvorst.

Artikel delen: