De Spiegel - Foto: Wouter Steenbergen
De Spiegel
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Regenachtige ochtend, daarna meestal droog

Zwolle – Donderdagochtend trekt een front over Zwolle. Dit betekent dikke bewolking en perioden met regen. In de loop van de morgen verdwijnt de meeste neerslag naar het zuidoosten. Wel kan ’s middags met een beetje pech soms een beetje lichte regen vallen.

Want er blijft veel bewolking over de stad schuiven. Misschien wordt de wolkenmassa in de middag toch doorbroken door enkele zonnestralen. De thermometer staat ’s middags in de buurt van 7 graden. De wind komt uit het noordwesten tot westen en blijft binnen de perken met kracht 3. In de avond is de kans op een opklaring groter. Het kwik daalt naar ongeveer 3 graden. Verder valt op dat in de nacht naar vrijdag de noordwestenwind aantrekt. Dit hangt samen met een lagedrukgebiedje dat vanaf Schotland richting Noord-Duitsland koerst.

Daardoor komt in de tweede helft van de nacht in de regio Zwolle een windkracht 4, misschien 5, uit het noordwesten te staan. Tevens is er kans dat je ‘s nachts het getik van hagel tegen je raam hoort, want een winterse bui met hagel dringt wellicht door tot de regio Zwolle.

Vrijdagochtend om acht uur is de wind alweer aan het afnemen. De zon komt overtuigend tevoorschijn. In de eerste helft van de morgen zou nog een pestbuitje over kunnen trekken. Maar in de middag is de kans daarop sterk afgenomen. De zon schijnt waarschijnlijk breeduit. De middagtemperatuur is ongeveer 7 graden.

Zwolle kan een droog weekend verwachten. Zaterdag start winters: ’s morgens vroeg kans op lichte vorst. Een samenspel van zon en wolken bepaalt het weerbeeld. Zondag is de bewolking vermoedelijk te dik om zonnestralen door te laten. Het blijft waarschijnlijk lang droog. Pas in de avond en nacht naar maandag komt een storing met regen hierheen.

Artikel delen: