FC Zwolle sterkste in derby tegen G.A.E

Deventer – FC Zwolle heeft zondagmiddag de derby tegen Go Ahead Eagles met 0-1 weten te winnen. In een matig duel waarin de Zwollenaren karakter toonden was het Boerrigter die vlak voor rust de Zwollenaren op een 0-1 voorsprong bracht. Hierin kwam geen verandering meer.


Het duel werd even stilgelegd wegens spreekkoren richting Zwolle-speler Domingus Lim Duan. Zwolle beëindigde het duel uiteindelijk met tien man, omdat Erik Bakker tien minuten voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg. FC Zwolle kwam in de strijd om de vierde periodetitel op 9 punten uit vier duels. Fortuna Sittard gaat met 12 punten aan de leiding. Door de nederlaag is Go Ahead kansloos voor de periodetitel. De ploeg bleef op 7 punten staan.


Met een paar flinke knallen na afloop


Blijdschap na afloop in het supportershome

Artikel delen:
Reacties 30
 1. Prachtig doelpunt!!! Weer 3 punten mee naar Zwolle.
  Die egels moeten ondertussen echt wanhopig worden wanneer ze voor het laatst van zwolle hebben gewonnnen….
  Marc Overmars dan.. 20 min… 10x de bal geraakt…wat een gevaar zeg ;D ;D
  en wat een zielig publiek daaro zeg!


  ⚠️ Meld

 2. @ Yoz. Overmars niet gezien idd. Volgens mij komt dat ook door Van der Wal. Hij stopte Overmars met 2 vingers in de neus. Denk dat het snel afgelopen is met Mark.
  Dom rood voor Bakker, wel een uitstekende vrije trap.
  Doelpunt was ook geweldig, zo tegen het rustsignaal. Kookopmerking van Jan ook.
  Dick van Egmond floot goed trouwens, twijfelde nog wel/geen pengel voor GAE. Slechte regie van Oost.


  ⚠️ Meld

 3. @Yoz:
  Valt nog wel mee hoor: Vorig seizoen werd het in de koekstad 3-1 voor GAE.

  Nu op naar 20 jaar thuis ongeslagen in de competitie (december 2009)!!


  ⚠️ Meld

 4. Eerste duel Overmars-van der Wal, hij liet hem meteen gras happen 😀

  Wat Bakker deed was dom maar hij deed het, wat mij betreft schoot ie niet hard genoeg!!! Als je het dan toch doet, doe het dan goed is mijn motto…..

  Vind het van de bvo gae uit een slechte zaak dat die gae vlag daar in dat uitvak mocht liggen, er had ook gewoon een grote zwolle vlag kunnen liggen. En dan dat spandoek eronder >:(
  Pure provocatie als je het mij vraagt


  ⚠️ Meld

 5. @Gezellig
  Daar is iedereen over verbaasd maar ja de sponsor kan moeilijk de kleuren veranderen 😉

  @PP
  Dat ben ik niet met je eens, ik vind het er wel bij horen, alleen de hoeveelheid keren ging mij een beetje te ver….


  ⚠️ Meld

 6. wat lopen jullie te zeiken dan over die melkbus iedereen vond het mooi dat ik heb hed opgehaald zelf de selectie (noujah een deeel van de selectie) heeft op de melkbus gezeten de sfeer was erg goed niks anders als goeie reacties ontvangen alleen van jullie commentaar volgend jaar egels uit is de melkbus er gewoon weer bij net als vorig jaar en dit jaar
  gr brendy


  ⚠️ Meld

 7. ik wou zelf ook wel stoppen met schieten hoor maar jah steeds weer een andere speler die naar voren werd getrokken dan kan ik toch niet gaan zeggen nee ik schiet niet meer of zie ik dat verkeerd


  ⚠️ Meld

 8. De aanklager van de KNVB heeft een vooronderzoek ingesteld naar een incident in de slotfase van de wedstrijd Go Ahead Eagles-FC Zwolle.

  In de 82ste minuut werd de IJsselderby voor drie minuten stilgelegd door arbiter Dick van Egmond, nadat supporters over de reclameborden hingen toen FC Zwolle-speler Lim-Duan een hoekschop poogde te nemen. Het is gebruikelijk dat de aanklager een onderzoek instelt na een duel dat, al dan niet tijdelijk, is gestaakt. De KNVB is nog in afwachting van enkele stukken, waarna wordt bekeken of de KNVB overgaat tot het straffen van Go Ahead Eagles.

  RTV Oost


  ⚠️ Meld

Reageer