Energiecoaches gezocht in Zwolle - Foto: 50 tinten groen Assendorp
Foto: 50 tinten groen Assendorp

Energiecoaches gezocht in Zwolle

Zwolle – Duurzaam Holtenbroek en de Groene AA, twee nieuwe en duurzame wijkinitiatieven, zijn op zoek naar enthousiaste en creatieve buren die energiecoach willen worden. De opleiding tot energiecoach begint in maart en is kosteloos.

Het doel is om kennis op te bouwen in de wijk over energie besparen en om huizen comfortabeler en duurzamer te maken. Begin maart start de digitale training tot energiecoach. In drie avonden leer je alles over energiebesparingen, isolatie, subsidieregelingen, gesprekstechnieken, de digitale tool het Hoomdossier en nog veel meer. Je volgt de training met andere energiecoaches uit je wijk én andere wijken uit Zwolle. Zo kan veel van elkaar worden geleerd.

Door de energietransitie gaat onze energierekening en verbruik de komende jaren flink veranderen. Hoe kunnen we zorgen dat we niet alleen de energierekening onder controle houden, maar ook onze huizen comfortabeler maken? Waar zitten de simpele besparingen en waar moet ik gaan investeren?

Of je nu bezig bent om je huis zo duurzaam mogelijk te maken of je wilt zo veel mogelijk besparen op je energierekening, het is fijn om laagdrempelig toegang te hebben tot professioneel advies. En wat is vertrouwder en laagdrempeliger dan iemand uit je eigen straat of buurt?

De wijkinitiatieven werken voor deze training samen met Energie Samen: het samenwerkingsverband van alle energie coöperaties in Nederland. De training wordt betaald uit een landelijke subsidie.

Voel je je geroepen? Of wil je meer info? Kom je uit een andere wijk en heb je interesse? Neem contact op. Kijk op www.50tintengroenassendorp.nl voor inspiratie en ervaringsverhalen.

Artikel delen: