Wethouder start campagne voor thuiszorg

Zwolle – Wethouder Erik Dannenberg opende maandagmorgen De week van hulp bij het huishouden. Dannenberg deed dat door bij mevrouw Brinkhuis aan de Hélène Swarthstraat deze morgen de huishouding te verzorgen. Stofzuigen, afwassen en alles wat er maar bij de huishouding komt kijken. Mevrouw Brinkhuis was er blij mee. Blij dat de wethouder in persoon tijd voor dit onderwerp maakte en de handen uit de mouwen stak, maar ook blij met de aandacht voor het tekort aan hulpen in de huishouding.

Werken in de Thuiszorg is uitdagend, zinvol en bovenal leuk. Deze aspecten worden de komende week uitgedragen door de gemeente Zwolle en een aantal organisaties die hulp bij het huishouden aanbieden in Zwolle. Gezamenlijk organiseren zij van 19 tot en met 22 januari ‘de week van hulp bij het huishouden’. Daarbij is er werk genoeg in de thuiszorg. Ook drie directeuren van de zorgaanbieders gingen deze ochtend een paar uur aan de slag als hulp bij het huishouden.


Onder het wakend oog van een hulp van Thuiszorg Service Nederland…


Met oog voor detail…

De week van hulp bij het huishouden kent diverse activiteiten, gericht op (potentiële) hulpen bij het huishouden. Op dinsdag 20 januari worden alle mensen die nu als hulp bij het huishouden werken in het zonnetje gezet. Zij krijgen van hun zorgaanbieder een presentje aangeboden als dank voor hun inzet, met daarbij een kaartje van verantwoordelijk wethouder Erik Dannenberg.

Informatiemarkt

Op woensdag 21 januari delen medewerkers van de thuiszorg in de binnenstad van Zwolle flyers uit. Op de flyer staat informatie over de informatiemarkt over werken als hulp bij het huishouden die op donderdag 22 januari van 13.30 tot 15.30 uur wordt gehouden in de Raadszaal van het Stadhuis, Grote Kerkplein 15.

Het programma van de markt is als volgt:

– 13.30 – 13.40 uur            welkom met koffie en thee

– 13.40 – 13.50 uur             inleiding over belang van thuiszorg door Ineke van Hofwegen, hoofd afdeling individuele voorzieningen Wmo gemeente Zwolle

– 13.50 – 14.00 uur             inleiding over werken in de thuiszorg door Joan Jonkers, directeur Icare, namens alle Zwolse zorgaanbieders

– 14.00 – 14.15 uur             Interview(s) met mensen die nu werken als hulp bij het huishouden

– 14.15 – 14.30 uur            koffie en thee

– 14.30 –  14.45 uur            Theateract over hulp bij het huishouden

– 14.45 – 15.30 uur            Gelegenheid tot het stellen van vragen

Artikel delen:
Reacties 27
 1. heeft deze duurbetaalde wethouder niks anders te doen dan deze flauwekul ? het zou hem sieren als hij dat in zijn vrije tijd deed en dan zonder pers erbij. bah, wat een goedkope aktie.


  ⚠️ Meld

 2. @Joop
  Fantastische poppenkast-actie. Bij deze laten we Dhr. Dannenberg meedingen aan de Gouden MAT competitie van januari 2009.

  (Media Aandachts Trekker)  ⚠️ Meld

 3. nee, zal ik jou eens leren hoe je een plee schoonmaakt?
  dan kun je ook komen werken, beter dan dit slap geouwehoer!
  wees blij dat er mensen zijn die zich willen inzetten voor zo een project! als jij die hulp nodig zou hebben , zou je ook blij zijn dat er mensen zijn die je willen helpen.


  ⚠️ Meld

 4. Typisch dat weer dezelfde mensen negatief zijn. Het niveau is bijna om hilarisch van te worden. De reactie van ‘Gezellig’ slaat helemaal de spijker op zijn kop (ik lag bijna onder de tafel van het lachen om het niveau, maar misschien kan ik beter bedroefd zijn om het gemiddelde niveau…).

  Ik citeer:
  “geschreven door Gezellig, op 19 januari 2009 om 13:01
  @Joop
  Fantastische poppenkast-actie. Bij deze laten we Dhr. Dannenberg meedingen aan de Gouden MAT competitie van januari 2009.

  (Media Aandachts Trekker)”

  Artikel wel gelezen? Wel eens in het onderwerp verdiept?

  “(…)de week van hulp bij het huishouden kent diverse activiteiten, gericht op (potentiële) hulpen bij het huishouden.

  en

  “Mevrouw Brinkhuis was er blij mee. Blij dat de wethouder in persoon tijd voor dit onderwerp maakte en de handen uit de mouwen stak, maar ook blij met de aandacht voor het tekort aan hulpen in de huishouding.”

  Jammer, want dit soort reacties doen af aan de kwaliteit van dit mooie weblog!


  ⚠️ Meld

 5. Wat heeft dat met de kwaliteit van weblog te maken dan, denk eerder aan de kwaliteit van de campagne…. droevig. geheel met jullie eens joop en gezellig.


  ⚠️ Meld

 6. Een weblog als deze heeft de bedoeling dat je kan reageren en dan is het mogelijk om ook eens interessante discussiepunten in te zien, wat de kwaliteit kan verhogen van een weblog. Daarom vind ik het jammer dat echt bijna overal negatief over wordt gedaan door een bepaalde ‘harde’ kern. Alles schijnt beter te kunnen en niks is goed. Dit soort azijnpissers doen (in mijn ogen) gewoon afbreuk aan een weblog als deze met up-to-date artikelen met mooie, professionele foto’s.

  Wat is er droevig aan de campagne? Wat kan beter dan volgens jou?


  ⚠️ Meld

 7. De redactie onderstreept de kritische noot van Daniël, en zegt dank voor de complimenten van deze.

  Een geintje op z’n tijd is best o.k. dat weten de meesten ook wel, maar we staan een meer serieuze website voor.

  De laatste weken hebben verschillende personen een berisping gehad voor schelden, off-topic gaan of voor persoonlijke aanvallen. Dat houdt in dat een aantal bezoekers zich meer ongeremd hebben gevoeld in deze zaken de laatste tijd, waardoor een gewenst niveau vertroebeld. De redactie heeft hier ook nog een keer extra werk van.
  Er hangt een negatieve sfeer over de ‘weblog’, en het zou geweldig zijn als er een beter en positiever klimaat ontstaat.

  Wie de schoen past…

  Commentaar hierop kan via info@weblogzwolle.nl

  ///////////////

  On-topic, op de vraag van Daniël:
  “Wat is er droevig aan de campagne? Wat kan beter dan volgens jou?”  ⚠️ Meld

 8. Goed dat de thuiszorg in het zonnetje wordt gezet. Ook zij verdienen de aandacht.

  Jammer is dat een wethouder hier in de picture staat. Deze man zal echt wel iets anders te doen hebben.

  En tuurlijk moeten we met zijn allen positief denken. Toch ben ik van mening dat een kritische noot zonder dat men personen kwetst, moet kunnen.

  Zo ontstaat er discussie materiaal waarom er iemand mee eens of oneens is.

  Dit doet natuurlijk geen afbreuk aan het weblog. Het maakt het juist interessanter

  🙂


  ⚠️ Meld

 9. de aktie op zich is natuurlijk prima, mij viel alleen direkt op dat de wethouder de show naar zich toe trekt, vandaar de reaktie. @daniel: dit is de 1e keer dat ik een reaktie van u zie dus verras ons met uw positieve inbreng.


  ⚠️ Meld

 10. Allereerst, ik ben niet gekwetst hoor jongens, maar zeg nou zelf; Joop je laatste reactie klinkt al heel anders dan je eerste. Uit je allereerste reactie kon ik persoonlijk niet opvatten dat je de actie an sich goed vindt, maar het jammer vindt dat ‘de wethouder de show naar zich toetrekt’. Dat is al een heel andere noot dan je eerste vind ik persoonlijk. Houden zo!!

  Het is precies wat de admin zegt; een geintje op zijn tijd is juist leuk (er mag ook wel eens gelachen worden), maar wat ik vind steken zijn de steeds terugkerende negatieve one-liners van sommige mensen. Kritische noten vind ik (mits onderbouwd) altijd interessant om te lezen. Positieve ook natuurlijk, dat maakt de discussie levendig! Zolang het maar bij discussiëren blijft in de goede zin, zonder persoonlijk te worden.

  [on topic]
  Dat er mensen tekort zijn kunnen we niet om heen en actie is gewenst. Ik persoonlijk vind het wel een goede actie en tja… dat de wethouder in beeld komt, komt natuurlijk ook omdat die foto’s door het weblog worden uitgezocht ;). Of het beter kan? Vast wel, alleen moet je dan net dat ene unieke, leuke idee hebben in je hoofd.

  De heer Dannenberg is de eindverantwoordelijke voor de thuiszorg in Zwolle en daarom is het aan hem om er aandacht voor te vragen. Nou, dat is gelukt op dit weblog toch :D?!


  ⚠️ Meld

 11. Mijn reactie is niet bedoeld als steken. Het is de zoveelste keer dat meneer Dannenberg zelf op de voorgrond staat met foto en al. Het zou kunnen dat hij zijn acties slim promoot maar bij komen zijn acties niet zo over.


  ⚠️ Meld

 12. Laat wethouder Dannenberg maar eens iets aan de veiligheid van de thuiszorg-medewerkers doen die bij nacht en ontij op de meest ongure plekken van Zwolle e.o. hun werk moeten doen.
  Wethouder Cnossen (verkeer/parkeerbeleid) deed met een vilein glimlachje toezeggingen en beloftes die hij gewoonweg niet na kwam. >:(


  ⚠️ Meld

 13. wethouder Dannenberg thuiszorg
  Allemaal leuk en aardig die campagne voor de thuishulpen.
  Ze zijn alleen vergeten te vermelden waarom er niemand meer bij de thuiszorg wil werken.
  Ten eerste krijg je geen vast contract, en je uurloon is lager dan van de mensen die in vaste dienst zijn.
  Sinds kort moet je met een computerprogramma werken, de kosten die daarvoor worden gemaakt, worden niet vergoed. Stuur je de formulieren te laat, krijg je geen salaris!!En heb je geen pc ga je maar naar de bieb of naar de buurvrouw.
  Werkoverleg is er haast niet meer, daar is geen geld meer voor.
  En dat bedankje wat wij kregen daar hadden ze beter de klanten een bloemetje voor kunnen sturen, voor al het ongemak die ze hebben gehad met de invoering van de WMO en alle daarbij behorende nieuwe indicaties.
  Ik werk sinds 8 jaar bij ICARE maar alleen omdat ik graag met mijn klanten werk, maar verder wordt het er niet beter op.
  Attie Hogeveen


  ⚠️ Meld

 14. @Attie Hogeveen

  Hoe denk jij over de situatie van de thuiszorgmedewerkers die ’s avonds laat hun auto ver weg van het bezoekadres moeten parkeren, omdat de eventuele parkeerbonnen niet vergoed worden, en daarna langs allerlei ongure plekken moeten lopen om bij hun cliënten te kunnen komen?
  Vooral de dames kunnen op zeer ernstige wijze slachtoffer worden van aanranders e.d. >:(

  Moet de thuiszorgorganisatie daar zelf voor zorgen of moet de gemeente Zwolle soepeler zijn met het verstrekken van parkeerkaarten om de veiligheid van jullie te waarborgen?


  ⚠️ Meld

 15. denk na!
  Je kunt van alles vinden en denken over de wethouder ! maar je doet, met deze uitspraken de mensen die dag en nacht klaar staan erg veel pijn denk een eens na!!! Voor alle mensen die dit werk doen fantastisch.


  ⚠️ Meld

Reageer