Roggenstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Roggenstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Tot zondagavond droog

Zwolle – Zaterdag is het weer optisch dik in orde, want de zon is van de partij boven Zwolle. De start is koud. De temperatuur ‘s morgens vroeg ligt iets onder het vriespunt. Van wind is eerst nog weinig te merken.

Dat verandert. Het hogedrukgebied waar Zwolle vrijdagmiddag even van profiteerde, verschuift naar Duitsland. De barometer daalt en wind steekt op vanuit het zuiden tot zuidwesten. Terwijl de temperatuur in de middag oploopt naar ongeveer 6 graden, voelt het een stuk kouder aan door de vrij stevige bries. Die is dan aangetrokken naar kracht 3 tot 4. In open gebied in de volle wind komt de temperatuur voor het gevoel dicht bij nul. Uit de wind en in de zon blijven is het beste.

Aan de blauwe lucht verschijnen witte sluierwolken. Dat kan geen kwaad, het is de hele zaterdag droog. In de avond en nacht blijft er wind staan. Kracht 3 uit het zuiden tot zuidwesten. Het kwik daalt tot iets boven of iets onder het vriespunt.

Hoe dan ook, zondagochtend is het koud, maar de zon is wederom te zien. Ze heeft wel te kampen met sluierwolken die dikker worden. Dat komt door een storing die in aantocht is uit het zuidwesten. Deze bezorgt Engeland een kletsnatte zondag. De regen bereikt Zwolle zondag overdag nog niet. Dat gebeurt pas in de loop van de avond of in de nacht. Door de storing begint de temperatuur zondag te stijgen. Deze stijging gaat door tot in de nacht naar maandag, 8 à 9 graden is het dan.

In de nieuwe week is er van winter totaal geen sprake. Het lijkt meer op herfst. De wind is fors uit het zuidwesten tot westen. Geregeld komen wolkengebieden met neerslag op ons af. Maandag wordt het nat en in de nacht van dinsdag op woensdag ook. De temperatuur overdag is 9 graden of hoger.

Artikel delen: