Lassuslaan - Foto: Wouter Steenbergen
Lassuslaan
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Rond het middaguur verhoogde kans op wat regen

Zwolle – Maandag begint met een pak grijzigheid boven Zwolle. Daar kan een spatje motregen uit vallen, veel zal het niet te betekenen hebben. Aan het eind van de ochtend en rond het middaguur is de kans op wat regen groter.

Er trekt dan een front snel over Zwolle, waarachter de bewolking breekt. De zon verschijnt af en toe boven de stad. In de avond en nacht neemt de kans op natte straten door een los buitje toe. De wind is nogal actief. Kracht 3 tot 4 uit het zuiden tot zuidwesten, in de middag misschien een dikke 4. De temperatuur gaat richting 9 graden. Vrij hoog voor de tijd van het jaar, maar doordat het waait heb je daar weinig lol van. Gelukkig doet de zon maandagmiddag mee.

In de nacht naar dinsdag zakt het kwik onder opklaringen naar een minimum van ongeveer 3 graden. De wind zwakt af. Blijft het ‘s nachts toch bewolkt, dan is het dinsdagmorgen enkele graden minder koud.

Dinsdag is een regengebied op weg naar onze regio. De zon wringt zich in de eerst helft van de dag nog tussen de wolken door. In de middag wordt dat steeds moeilijker want de bewolking is te dik. De eerste regen van het front bereikt Zwolle halverwege de middag, volgens de huidige inzichten. In de avond en nacht volgen enkele stevige buien.

Donderdag en vrijdag waait het flink. Vrijdag komt vanaf de oceaan een kleine maar felle stormdepressie mogelijk dicht in onze buurt. Een harde wind is dan in de regio Zwolle te verwachten en (zware) storm aan de kust. Alles hangt af van het precieze traject dat deze jongen gaat volgen. Dit houden we komende week in de gaten in het weerbericht op Weblog Zwolle.

Artikel delen: