Start scheidsrechtersopleiding Landstede

Zwolle – Maandagmiddag ging in het FC Zwolle Stadion de nieuwe scheidsrechterscursus van start die door Landstede en de KNVB aangeboden wordt. Het is de start van een gefaseerde invoering van scheidsrechters- en juryopleidingen. Tijdens de eerste les waren zo’n 40 studenten aanwezig. In april 2009 doen de cursisten examen.

Landstede Sport & Bewegen wil tegemoetkomen aan de roep van de sportbonden en NOC/NSF om vrijwilligers op te leiden die sportwedstrijden kunnen leiden of jureren. Hierbij wordt gekozen voor een gefaseerde invoering van de scheidsrechters/jury opleidingen binnen onze opleiding. In aanwezigheid van de betrokken docenten en projectleider Rob de Visser vanuit de KNVB werd op het startschot gegeven voor de pilot, met de Kick Off van de scheidsrechterscursus binnen de TC 3 jeugdopleiding, in het FC Zwolle Stadion.

De cursus

De studenten behalen naast hun diploma TC 3 jeugd  een scheidsrechtersdiploma om (jeugd)wedstrijden te mogen leiden. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van vier uur, waarin de theorie aan de praktijk gekoppeld worden. Daarnaast moeten de studenten praktijkervaring opdoen bij een voetbalclub. Dit kan gecombineerd worden met de stage.

En verder

In schooljaar 2009/2010 is het de bedoeling dat er in de eerste fase van de opleiding verschillende scheidsrechters/jury cursussen wordt aangeboden waar studenten zich voor in kunnen schrijven. De student maakt zelf een keuze uit het aanbod van Landstede en de diverse sportbonden. Vanaf dat moment wordt deze cursus opgenomen in het curriculum van de opleiding.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Start scheidsrechtersopleiding Landstede”

Reacties zijn gesloten.