Pieter Steynstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Pieter Steynstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Meest droge ochtend, ‘s middags en ’s avonds regen

Zwolle – Dinsdag is bewolking, regen en wind onderweg naar Zwolle. ‘s Morgens valt het allemaal wel mee. Met een beetje geluk houden we het geheel droog. De zon schijnt moedig tussen de wolken door. De temperatuur stijgt naar 8 graden.

In de loop van de ochtend begint de zuidwestenwind sterker te worden. In de middag krijg je een volle windkracht 4 in je gezicht, misschien even kracht 5 aan het begin van de avond. Dat is een vrij krachtige wind. Stevige windvlagen zijn te verwachten. Dinsdagmiddag wordt de bewolking snel dik, grauw en zwaar van de regen. Vanaf ongeveer drie uur is het nat in Zwolle. De neerslag komt uit het westen opzetten. Vooral in de avond plenst het stevig door.

Na middernacht valt er minder, wellicht is het een aantal uren droog. Dat blijft niet zo want in de loop van de nacht naar woensdag arriveert een nieuw regengebied boven Zwolle. Dat levert ook woensdagochtend veel nattigheid op. De temperatuur stijgt ondertussen naar een opvallend hoge waarde van 12 graden.

Woensdagmiddag pauzeert de regen vermoedelijk, om er in de avond weer tegenaan te gaan. Dat doet de wind ook. Vanuit het zuidwesten tot westen staat er windkracht 4, later in de avond trekt hij verder aan naar kracht 5.

Donderdag blijkt dat er nog meer wind bij kan. Daar zorgt een lagedrukgebied voor dat van Schotland naar het zuiden van Zweden trekt. Volgens de huidige berekeningen maakt de regio Zwolle kans op windkracht 6 tot 7, een krachtige tot harde wind uit het westen. Zulke windsterktes komen weinig voor in onze regio. Daarbovenop worden momenteel zeer zware windstoten tot ongeveer 110 kilometer per uur berekend. Uitschieters van dit zware kaliber kunnen schade aanrichten.

Vrijdag zijn we in afwachting van een kleine stormdepressie vanaf de oceaan. De heftigheid is nog onzeker. Veel is afhankelijk van de precieze koers, die ook nog niet duidelijk is. Mogelijk komt het later op de dag opnieuw tot harde wind plus zware windstoten in Zwolle.

Artikel delen: