Zwolle niet meer Hoofdstad van de Smaak

Zwolle – Op donderdag 22 januari tijdens de BioVak wordt Amsterdam officieel benoemd tot Hoofdstad van de Smaak 2009. De Hoofdstad vormt het middelpunt tijdens de landelijke Week van de Smaak (20 t/m 27 september). Afgelopen jaar was de eer aan Zwolle. Namens Amsterdam neemt wethouder Marijke Vos de titel in ontvangst, uit handen van wethouder Martin Knol van Zwolle.

Het decor van de fakkeloverdracht wordt gevormd door de BioVak-beurs in de IJsselhallen, een grootschalig evenement voor ondernemers in de primaire sector. De nieuwe Hoofdstad van de Smaak heeft gekozen voor het motto ‘Stad van 1001 Smaken’, een verwijzing naar de vele culturen die de stad rijk is. In samenwerking met Proeftuin Amsterdam zullen komend jaar vele tientallen activiteiten worden georganiseerd in en om Amsterdam waarin regionale producten en eerlijke voeding centraal staat, met een accent op biologisch.

De Week van de Smaak is een gezamenlijk initiatief van Biologica, smaakambassadeur Pierre Wind, Euro-Toques, Slow Food Nederland, Kunsthal Rotterdam en Streekeigen Producten Nederland. Het evenement wordt komend jaar o.a. mogelijk gemaakt door: Ministerie van VWS, VSB fonds, Provincie N-Brabant, Stuurgroep LIB.

Artikel delen:
Reacties 9
  1. Zoals….?

    Ik word zolangzamerhand een beetje immuun voor dit soort kreten. Evenals de groenste stad. De week van dit en de dag van dat… Er moet blijkbaar altijd wat verzonnen worden om allerlei marketingmannetjes aan het werk te kunnen houden.


    ⚠️ Meld

  2. Op verzoek van de admin en zwollenaar: Graag alleen positieve berichten. 😀 😀

    Laten we van Zwolle in 2009 “Weblogstad van het jaar maken” !


    ⚠️ Meld

Reageer