Raad Zwolle leest voor tijdens Voorleesontbijt

Zwolle – Met het Voorleesontbijt op basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven start op woensdagochtend 21 januari de landelijke campagne De Nationale Voorleesdagen. Tien dagen lang staat het voorlezen aan kinderen van 0 tot 6 jaar in de schijnwerpers bij bibliotheek en boekhandels. Ook Gemeente Zwolle vindt het voorlezen aan jonge kinderen belangrijk. College en raadsleden uit Zwolle zullen op woensdagochtend 21 januari massaal gaan voorlezen uit het prentenboek Anton kan toveren van Ole Könnecke.
 
Het inmiddels populaire Nationale Voorleesontbijt is al enkele jaren het startschot voor De Nationale Voorleesdagen. Door het hele land vinden voorleesontbijten plaats waar bekende Nederlanders én plaatselijke bekendheden zoals de burgemeester voorlezen uit Het Prentenboek van het jaar aan jonge kinderen. Ook in Zwolle zullen de burgemeester, de wethouders en raadsleden voorlezen uit het prentenboek Anton kan toveren, het prentenboek van het jaar. In totaal zal er op 23 plekken in Zwolle aan peuters en kleuters worden voorgelezen. Het prentenboek is een cadeautje van de gemeente Zwolle.

Voor alle nieuwe leden tot 6 jaar een leuke attentie

Alle kinderen tot 6 jaar die in deze periode lid worden van de bibliotheek ontvangen het vingerpopje Anton, de hoofdpersoon uit het prentenboek Anton kan toveren (zolang de voorraad strekt). Het lidmaatschap van de bibliotheek is voor kinderen tot 18 jaar gratis. Iedereen is van harte welkom in de bibliotheek om te ontdekken hoeveel moois de bibliotheek jonge kinderen heeft te bieden.

Artikel delen:

Reageer