Carnaval 2018 - Foto: Arjan Mazee
Carnaval 2018
Foto: Arjan Mazee

Toch een beetje carnaval in Sassendonk

Zwolle – De carnavalsverenigingen uit Zwolle en Hattem hebben woensdagavond samen met de Horeca Evenementen Stichting Zwolle (HESZ) opnieuw overleg gevoerd. Aanleiding was de corona-persconferentie van dinsdagavond 15 februari.

In het overleg is geconcludeerd is dat het nu wél mogelijk is dit jaar op beperkte schaal carnaval te vieren in Sassendonk. De HESZ zal later deze week meer duidelijkheid geven over de deelnemende horeca, de dagen, openingstijden en het Muntien. Het Gezamenlijke Carnavalsoverleg (GCO) zal Zwolse carnavalsvierders hierover verder informeren.

Eind januari had het GCO Zwolle besloten dat er dit jaar geen carnaval mogelijk vanwege de op dat moment geldende maatregelen. Er leek definitief een streep gezet door alle carnavalsactiviteiten.

Het GCO zegt donderdagmiddag in een persbericht dat het carnaval in Zwolle wel door kan gaan, maar op kleinere schaal dan anders: “We hebben gezamenlijk geconcludeerd dat het voor de carnavalsverengingen onmogelijk is om nog formele evenementen te organiseren. Dit betekent dat er dit jaar geen startavond op de Grote Markt, presentatie Hoogheden en Adjudanten, opzetten Eileuvers, optocht, Carnavalsdienst, sleuteloverdracht, Hoogheden karaoke, etc. is. De verenigingen zullen niet formeel naar buiten treden dit jaar. Wel kunnen leden van de verengingen op persoonlijke titel carnavalsactiviteiten van de deelnemende horeca actief ondersteunen.”

Artikel delen: