Schaatsseizoen Erben Wennemars voorbij

Zwolle – Erben Wennemars, die zaterdag tijdens de eerste 500 meter van de WK sprint in Moskou ten val kwam, komt dit seizoen niet meer in actie. Maandag bleek uit een MRI-scan dat er een spiertje in de liesstreek is afgescheurd en rond zijn buik spieren zijn ingescheurd.

De Zwollenaar (33) had zich al afgemeld voor de skate-off om het laatste ticket voor de WK allround die begin februari worden gehouden in het Noorse Hamar. Wennemars dacht enkele uren na zijn val dat de schade wel mee zou vallen. Foto’s leken dat ook te bevestigen. Maar na de scan kon de TVM’er niet anders meer besluiten dan de resterende toernooien van dit jaar te laten schieten.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. erben moet niet zo aan gaan klooien als rintje heeft gedaan. ik schreef vorig jaar hier al een stukje dat hij de handel op marktplaats moet zetten voordat de mensen hem zielig gaan vinden. dus: snel ff baantje zoeken bij je sponsor en de mensen zullen je altijd als snelle rakker blijven zien erben, verder altijd enorm van je genoten.


  ⚠️ Meld

 2. @joop
  Wennemars is nog steeds een snelle rakker!
  Jammer van het seizoen, wou m nog wel ff zien vlammen, ook omdat ik meneer Wennemars bijna dagelijks bij ons in de veerallee zag trainen. wat een gedreven sportman!!
  Ken je hem zo goed joop dat je hem bij de voornaam mag noemen?


  ⚠️ Meld

 3. over de sportprestaties van wennemars niets dan lof. de mens wennemars vertoond uitermate onsportief gedrag bij een niet nader te noemen restaurant in dalfsen wou meneer nog geen foto signeren.


  ⚠️ Meld

 4. de mens wennemars vertoond uitermate onsportief gedrag bij een niet nader te noemen restaurant in dalfsen wou meneer nog geen foto signeren.

  Moet dat dan altijd??


  ⚠️ Meld

 5. SCHAATSIDOOL
  Nou Erben je mag dan wel niet meer de jongste zijn maar voor jou zitten we altijd aan de buis gekluisterd en dat moeten de nieuwkomers en de stuurlui aan wal nog maar voor elkaar zien te krijgen!!!


  ⚠️ Meld

Reageer